Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk kjøttdeig-moussaka

Gresk kjøttdeig-moussaka

med ovnsbakt aubergine og grønn salat

Ta med middagsgjestene på en kulinarisk reise til Hellas med vår herlige kjøttdeig-moussaka med løk, squash og ovnsbakt aubergine. Moussakaen toppes med mornaysaus og finrevet ost, før den gratineres i ovnen og serveres med en enkel persillesalat.

Tags:
Hvetefri
Under 650 kcal
Under 50g karbo
Allergener:
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Mornaysaus

(Inneholder: Melk)

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Bladpersille

4 g

Middelhavsdrøm

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Kyllingbuljong

390 g

Hakkede tomater

½ stk

Squash

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

1 stk

Aubergine

1 stk

Salat

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til aubergine

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til saus

½ ts

Sukker til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier529 kcal
Energi (kj)2215 kj
Fett29.9 g
Mettet fett13.6 g
Karbohydrater24.5 g
Sukker18.8 g
Protein36.7 g
Natrium442.2 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak aubergine
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær aubergine i 1 cm tynne skiver.

Fordel aubergine på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med en klype salt.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myknet og lett gyllen.

Stek kjøttdeig
2

I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig i 3-4 min, eller til brunet.

I mellomtiden, skjær squash i 1 cm store biter.

Finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Stek grønnsaker
3

Tilsett løk og squash i stekepannen og stek i 3-4 min. Krydre
med en klype salt og pepper.

Tilsett hvitløk, Middelhavsdrøm og kyllingbuljong og stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett hakkede tomater, salt og sukker og la putre i 1 min, til lett tyknet.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rosa.

Gratiner moussaka
4

Overfør halvparten av kjøttdeigen fra stekepannen i en ildfast form. 

Topp med ovnsbakt aubergine og deretter med resterende kjøttdeig.

Bre mornaysaus i et jevnt lag på toppen og strø over finrevet ost.

Gratiner i ovnen i 10-15 min, til osten er gyllen.

Lag salat
5

I mellomtiden, skyll og grovhakk salat.

Grovhakk persille.

Bland salat og persille i en mellomstor skål og krydre med en klype salt og pepper. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Server
6

Anrett moussaka i skåler og server med salat.