Ta med middagsgjestene på en kulinarisk reise til Hellas med vår herlige kjøttdeig-moussaka med løk, squash og ovnsbakt aubergine. Moussakaen toppes med mornaysaus og finrevet ost, før den gratineres i ovnen og serveres med en enkel persillesalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Mornaysaus
(Inneholder: Melk)
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
1 stk
Bladpersille
4 g
Middelhavsdrøm
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Kyllingbuljong
390 g
Hakkede tomater
½ stk
Squash
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
1 stk
Aubergine
1 stk
Salat
¼ ts
Salt til aubergine
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til saus
½ ts
Sukker til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær aubergine i 1 cm tynne skiver.
Fordel aubergine på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med en klype salt.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myknet og lett gyllen.
I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig i 3-4 min, eller til brunet.
I mellomtiden, skjær squash i 1 cm store biter.
Finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Tilsett løk og squash i stekepannen og stek i 3-4 min. Krydre
med en klype salt og pepper.
Tilsett hvitløk, Middelhavsdrøm og kyllingbuljong og stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett hakkede tomater, salt og sukker og la putre i 1 min, til lett tyknet.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rosa.
Overfør halvparten av kjøttdeigen fra stekepannen i en ildfast form.
Topp med ovnsbakt aubergine og deretter med resterende kjøttdeig.
Bre mornaysaus i et jevnt lag på toppen og strø over finrevet ost.
Gratiner i ovnen i 10-15 min, til osten er gyllen.
I mellomtiden, skyll og grovhakk salat.
Grovhakk persille.
Bland salat og persille i en mellomstor skål og krydre med en klype salt og pepper. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Anrett moussaka i skåler og server med salat.