En meksikansk klassiker som hele familien kommer til å elske. Chili con carne med svarte bønner, hakkede tomater, rødløk og Tex-Mex-krydder. Serveres med sprø tortillachips, mild mozzarella, sterk jalapeno og en kremet srirachadressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Kjøttbuljong
1 pakke
Svarte bønner
250 g
Kjøttdeig av storfe
390 g
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
50 g
Mozzarella, strimlet
(Inneholder: Melk)
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
½ stk
Jalapeno
75 g
Tortillachips
10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ dl
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 2)
Skjær halvparten av jalapeño i tynne skiver og finhakk resten. TIPS: Fjern frøene hvis du ønsker en mindre sterk rett.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor gryte på middels høy varme. Tilsett kjøttdeig, Tex-Mex, salt* og pepper*. Stek under omrøring inntil gylden og gjennomstek, 5-7 min.
Tilsett hakkede tomater, hakket jalapeño, bønner og væske (eventuelt skyll bønnene, men væsken gjør retten ekstra fyldig), oksebuljong, vann* [1/2 dl I 1 dl], salt* og pepper*. Bland godt sammen. La simre under lokk inntil tyknet, 8-10 min. Ta gryten av varmen. Smak til med salt* og pepper*.
Bland creme fraiche [1/2 stk, 2P] og srirachasaus etter smak i en liten skål. Krydre med salt* og pepper*.
Finhakk koriander.
Anrett chili con carne i skåler. Topp med srirachadressing, mozzarella, jalapeño skiver og koriander etter smak. Serveres med tortillachips til å dyppe med.