
Vi har reist over dammen og tatt med oss det du trenger for å lage en storslått amerikansk BBQ-glasert hakkebiff til middag. Vi lager enkelt en hjemmelaget hakkebiff vendt i en fyldig BBQ-saus, og vi serverer ovnsbakte cajun-krydrede poteter og en søtsyrlig salat bestående av kålrabi, eple, spinat og reddiker vendt i rømme og sitronsaft. Her kommer alle til å bli mette!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Sitron
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
4 g
Kyllingbuljong
30 g
Spinat
400 g
Småpoteter
60 g
BBQ-saus
(Inneholder: Sulfitter, Sennep)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
75 g
Reddiker
½ stk
Kålrabi, hvit
1 stk
Gulrot
1 stk
Eple
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til sylting
¼ ts
Sukker til sylting
1 ss
Mel til biffer
1 stk
Egg til biffer
½ ts
Salt til biffer
¼ ts
Salt til salat
½ dl
Vann til saus

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i to.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til mør.

I mellomtiden, skjær sitron i båter.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Bland reddiker, salt, sukker og en skvett sitronsaft i en skål. Sett til side.
Bland kjøttdeig, hvetemel, egg, salt og en klype pepper i en stor skål.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Form hakkebiff ved å ta en skje farse, slipp den rett ned i pannen og trykk ned med baksiden av skjeen (2 per person).
Stek i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt. Sett til side.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
TIPS: Snu kjøttkakene kun én gang, så holder de seg samlet og får en fin stekeskorpe.

I mellomtiden, skyll spinat.
Fjern kjernen og skjær eple i 1 cm biter.
Skrell og skjær kålrabi i 1 cm biter.
Bland kålrabi, eple, spinat, rømme og salt i en stor skål.
Rett før servering, tilsett reddiker (med væsken) i skålen med kålrabi. Bland godt.

Vask pannen og varm opp på middels varme.
Tilsett BBQ-saus, kyllingbuljong og vann, og kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm.
Tilsett hakkebiffer i pannen og vend i sausen.

Anrett poteter og kålrabisalat på tallerkener.
Legg hakkebiff på siden og hell over saus fra pannen.