Vi har reist over dammen og tatt med oss det du trenger for å lage en storslått amerikansk BBQ-glasert hakkebiff til middag. Vi lager enkelt en hjemmelaget hakkebiff vendt i en fyldig BBQ-saus, og vi serverer ovnsbakte cajun-krydrede poteter og en søtsyrlig salat bestående av kålrabi, eple, spinat, reddiker og rødløk vendt i rømme og sitronsaft. Her kommer alle til å bli mette!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
300 g
Poteter
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
4 g
Kyllingbuljong
½ stk
Sitron
75 g
Reddiker
1 stk
Eple
½ stk
Kålrabi, hvit
1 stk
Rødløk
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
¾ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Hvetemel (steg 2)
1 stk
Egg (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ dl
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til mør.
I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Del rødløk i to, og skjær i tynne skiver.
Bland reddiker, rødløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett sitronsaft i en skål. Sett til side.
Bland kjøttdeig, hvetemel [1 ss | 2 ss], egg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Form hakkebiff ved å ta en skje farse, slipp den rett ned i pannen og trykk ned med baksiden av skjeen (2 per person).
Stek i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt. Sett til side.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
TIPS: Snu kjøttkakene kun én gang, så holder de seg samlet og får en fin stekeskorpe.
I mellomtiden, skyll spinat.
Fjern kjernen og skjær eple i 1 cm biter.
Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1 cm biter.
Bland kålrabi, eple, spinat, rømme og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.
Rett før servering, tilsett rødløk og reddiker (med væsken) i skålen med kålrabi. Bland godt.
Vask pannen og varm opp på middels varme.
Tilsett BBQ-saus, kyllingbuljong og vann [1/2 dl | 1 dl], og kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm.
Tilsett hakkebiffer i pannen og vend i sausen.
Anrett poteter og kålrabisalat på tallerkener.
Legg hakkebiff på siden og hell over saus fra pannen.