Skip to main content
BBQ-glasert hakkebiff
BBQ-glasert hakkebiff

BBQ-glasert hakkebiff

med kålrabi og eplesalat

4.2
(89)

Vi har reist over dammen og tatt med oss det du trenger for å lage en storslått amerikansk BBQ-glasert hakkebiff til middag. Vi lager enkelt en hjemmelaget hakkebiff vendt i en fyldig BBQ-saus, og vi serverer ovnsbakte cajun-krydrede poteter og en søtsyrlig salat bestående av kålrabi, eple, spinat og reddiker vendt i rømme og sitronsaft. Her kommer alle til å bli mette!

Tags:
Rask
Hvetefri
Under 650 kcal
Allergener:
Melk
Sulfitter
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Sitron

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

4 g

Kyllingbuljong

30 g

Spinat

400 g

Småpoteter

60 g

BBQ-saus

(Inneholder: Sulfitter, Sennep)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

75 g

Reddiker

½ stk

Kålrabi, hvit

1 stk

Gulrot

1 stk

Eple

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Sukker til sylting

1 ss

Mel til biffer

1 stk

Egg til biffer

½ ts

Salt til biffer

¼ ts

Salt til salat

½ dl

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier671 kcal
Energi (kj)2807 kj
Fett26.2 g
Mettet fett11.8 g
Karbohydrater66.2 g
Sukker24.7 g
Fiber12 g
Protein36.5 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium442 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i to.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til mør.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær sitron i båter.

Skjær reddiker i tynne skiver.

Bland reddiker, salt, sukker og en skvett sitronsaft i en skål. Sett til side.

Bland kjøttdeig, hvetemel, egg, salt og en klype pepper i en stor skål.

Stek kjøttkaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Form hakkebiff ved å ta en skje farse, slipp den rett ned i pannen og trykk ned med baksiden av skjeen (2 per person).

Stek i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt. Sett til side.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

TIPS: Snu kjøttkakene kun én gang, så holder de seg samlet og får en fin stekeskorpe.

Lag kålrabisalat
4

I mellomtiden, skyll spinat.

Fjern kjernen og skjær eple i 1 cm biter.

Skrell og skjær kålrabi i 1 cm biter.

Bland kålrabi, eple, spinat, rømme og salt i en stor skål.

Rett før servering, tilsett reddiker (med væsken) i skålen med kålrabi. Bland godt.

Lag saus
5

Vask pannen og varm opp på middels varme.

Tilsett BBQ-saus, kyllingbuljong og vann, og kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm.

Tilsett hakkebiffer i pannen og vend i sausen.

Server
6

Anrett poteter og kålrabisalat på tallerkener.

Legg hakkebiff på siden og hell over saus fra pannen.