Ytrefilet av svin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ytrefilet av svin

Ytrefilet av svin

med potet- og knollsellerimos og grønn epleslaw

I dag skal vi lage krydret ytrefilet av svin med en herlig mos av poteter og knollselleri. Tilbehøret i dag er en grønn epleslaw med kål og dill, og vi skal lage en nydelig kremet dillyoghurt som binder smakene sammen.

Tags:
Kalorilett
Barnevennlig
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk
Egg
Sennep
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Eple

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

1 pose

Dill

500 g

Bakepotet

1 stk

Knollselleri

(Inneholder Selleri)

300 g

Svin ytrefilet

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier504 kcal
Energi (kj)2109 kj
Fett8.7 g
Mettet fett4.2 g
Karbohydrater57.7 g
Sukker14.5 g
Protein46.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potet- og knollsellerimos
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). 

Kok opp en kjele med saltet vann. 

Skrell knollselleri og potet og skjær i 2 cm biter. 

Kok knollselleri og potet i 11-13 min, til mør. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos med en potetmoser. Tilsett en klatt smør om ønskelig. La hvile under lokk til servering.

Stek kjøtt
2

Legg svinekjøtt på en tallerken og drypp over en skvett olivenolje. Krydre alle sider med Jorda Rundt og en klype salt og pepper. 

Legg på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen i 14-18 min.

Lag epleslaw
3

Skjær eple i tynne skiver. 

Finhakk dill.

Legg strimlet kålsalat, eple, halvparten av yoghurten, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en skål. Bland sammen rett før servering.

Bland dillyoghurt
4

Bland resterende yoghurt, halvparten av dillen og en klype salt og pepper i en skål.

TIPS: Server dill ved siden av dersom barna ikke liker det.

Klargjør svinekjøtt
5

Når kjøttet er ferdig stekt, overfør til en ren tallerken. Dekk til med aluminiumsfolie og la hvile til servering.

Server
6

Skjær svinekjøtt i 2 cm tykke skiver.

Anrett kjøtt, potet- og knollsellerimos og epleslaw på tallerkener.

Server med en klatt yoghurt og en klype pepper.

Topp med resterende dill.