HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconYtrefilet Av Svin
topBanner
Ytrefilet av svin

Ytrefilet av svin

med Colcannon-mos og bakte cherrytomater

På menyen i dag tilbyr vi ytrefilet av svin og hjemmelaget potetmos med purre og spinat. Mens potetene koker, bakes cherrytomatene i ovnen og vi lager en lekker hvitløkssaus. Vi håper dere er sultne, for maten er snart på bordet!

Tags:Under 650 kcalHvetefriProteinrik
Allergener:melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(Inneholdermelk)

125 g

Cherrytomater

1 stk

Purre

4 g

Kjøttbuljong

60 g

Spinat

(Kan inneholdeselleri)

500 g

Poteter

300 g

Svin ytrefilet

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier628.58 kcal
Energi (kj)2629.979 kj
Fett25.554 g
Mettet fett11 g
Karbohydrater54.5845 g
Sukker11.7 g
Protein47.4272 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Kok opp en kjele med vann og en klype salt. Skjær cherrytomater i to og fordel på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i ovnen i 15-20 min, eller til lett karamellisert.

2

Skrell poteter og skjær i 2 cm terninger. Kok poteter i 10-15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet og tilsett melk [2 ss | 3 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel. Du kan tilsette en klatt smør om ønskelig. Sett til side med lokk så mosen holder varmen. Skjær svinekjøtt i to like store stykker på langs, på et eget skjærebrett.

3

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Skjær purre i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek purre og spinat i 2-3 min, til spinaten faller sammen. Overfør til en skål.

4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 2-3 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en ren tallerken.

5

Varm opp stekepannen til middels høy varme. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kjøttbuljong og Hvitløksflørt, og la putre i 3-4 min. Tilsett eventuelt saft fra tallerkenen med svinekjøtt, og smak til med salt og pepper. Bland purre og spinat i kjelen med potetmos.

6

Anrett svinekjøtt og potetmos på tallerken. Topp med ovnsbakte cherrytomater og saus.