Ytrefilet av svin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ytrefilet av svin

Ytrefilet av svin

med Colcannon-mos og bakte cherrytomater

På menyen i dag tilbyr vi ytrefilet av svin og hjemmelaget potetmos med purre og spinat. Mens potetene koker, bakes cherrytomatene i ovnen og vi lager en lekker hvitløkssaus. Vi håper dere er sultne, for maten er snart på bordet!

Tags:
Kalorilett
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

125 g

Cherrytomater

1 stk

Purre

4 g

Kjøttbuljong

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

500 g

Poteter

300 g

Svin ytrefilet

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier629 kcal
Energi (kj)2630 kj
Fett25.55 g
Mettet fett11 g
Karbohydrater54.58 g
Sukker11.7 g
Protein47.43 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak cherrytomater
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Kok opp en kjele med vann og en klype salt. Skjær cherrytomater i to og fordel på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i ovnen i 15-20 min, eller til lett karamellisert.

Lag potetmos
2

Skrell poteter og skjær i 2 cm terninger. Kok poteter i 10-15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet og tilsett melk [2 ss | 3 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel. Du kan tilsette en klatt smør om ønskelig. Sett til side med lokk så mosen holder varmen. Skjær svinekjøtt i to like store stykker på langs, på et eget skjærebrett.

Forbered purre
3

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Skjær purre i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek purre og spinat i 2-3 min, til spinaten faller sammen. Overfør til en skål.

Stek svinekjøtt
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 2-3 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en ren tallerken.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen til middels høy varme. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kjøttbuljong og Hvitløksflørt, og la putre i 3-4 min. Tilsett eventuelt saft fra tallerkenen med svinekjøtt, og smak til med salt og pepper. Bland purre og spinat i kjelen med potetmos.

Server
6

Anrett svinekjøtt og potetmos på tallerken. Topp med ovnsbakte cherrytomater og saus.