Vi lager svenske karbonader med kjøttdeig av svin og storfe, og dekker dem i panko paneringsmel så de får en sprø skorpe. Karbonadene serveres med tradisjonelt tilbehør: potetmos og tyttebærsyltetøy, samt smørstekt spisskål. Dette er en ekte klassiker som alle rundt middagsbordet vil like!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
500 g
Bakepotet
200 g
Spisskål
1 pose
Dill
1 stk
Løk
100 g
Tyttebærsyltetøy
1 stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
1
Egg til biffer
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Smør til grønnsaker
¼ ts
Salt til biffer
1 ss
Olje til steking
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Skrell hvitløk.
Kok potet og hvitløk i 11-13 min, eller til potet enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet.
Mos potet og hvitløk med melk, salt og en klype pepper. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett ekstra smør for å få en mer kremet mos.
I mellomtiden, skjær spisskål i to på langs.
Skjær løk i tynne skiver.
Halver sitron.
Finhakk dill.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk og spisskål i 6-8 min under omrøring, til myknet.
Tilsett salt, smør, en skvett sitronsaft og dill. Bland godt. Legg over på en tallerken og hold varmt til servering.
I mellomtiden, tilsett panko i en dyp tallerken.
Bland kjøttdeig, brødrasp, egg, salt og pepper i en stor skål.
Form karbonader (1 per person) av farsen med fuktige hender.
Dekk med panko.
Tørk av stekepannen, dekk bunnen med olivenolje og varm opp på midels varme.
Stek karbonader i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.
VIKTIG: Karbonadene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
Anrett kål, potetmos og karbonader på tallerkener.
Server med tyttebærsyltetøy.