Svenske karbonader
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svenske karbonader

Svenske karbonader

med dill- og kålsalat og tyttebærsyltetøy

Vi lager svenske karbonader med kjøttdeig av svin og storfe, og dekker dem i panko paneringsmel så de får en sprø skorpe. Karbonadene serveres med tradisjonelt tilbehør: potetmos og tyttebærsyltetøy, samt smørstekt spisskål. Dette er en ekte klassiker som alle rundt middagsbordet vil like!

Allergener:
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

500 g

Bakepotet

200 g

Spisskål

1 pose

Dill

1 stk

Løk

100 g

Tyttebærsyltetøy

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

1

Egg til biffer

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Smør til grønnsaker

¼ ts

Salt til biffer

1 ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier905 kcal
Energi (kj)3788 kj
Fett39.6 g
Mettet fett15.1 g
Karbohydrater98.4 g
Sukker31.9 g
Protein35.2 g
Natrium135.1 mg

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Skrell hvitløk.

Kok potet og hvitløk i 11-13 min, eller til potet enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet.

Mos potet og hvitløk med melk, salt og en klype pepper. Sett til side under lokk. 

TIPS: Tilsett ekstra smør for å få en mer kremet mos.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær spisskål i to på langs.

Skjær løk i tynne skiver.

Halver sitron.

Finhakk dill.

Stek kål
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk og spisskål i 6-8 min under omrøring, til myknet.

Tilsett salt, smør, en skvett sitronsaft og dill. Bland godt. Legg over på en tallerken og hold varmt til servering.

Forbered karbonader
4

I mellomtiden, tilsett panko i en dyp tallerken.

Bland kjøttdeig, brødrasp, egg, salt og pepper i en stor skål.

Form karbonader (1 per person) av farsen med fuktige hender.

Dekk med panko.

Stek karbonader
5

Tørk av stekepannen, dekk bunnen med olivenolje og varm opp på midels varme.

Stek karbonader i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

VIKTIG: Karbonadene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett kål, potetmos og karbonader på tallerkener.

Server med tyttebærsyltetøy.