topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sushibowl med røkelaks

Sushibowl med røkelaks

med ponzusalat og syltet rødløk

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag kombinerer vi det beste av to verdener: Japansk sushi og Hawaiiansk poké bowl. Vi serverer røkelaks på en seng av jasminris, toppet med avokado, syltet rødløk, sesamfrø og en frisk ponzusalat med agurk og gulrot. Dette blir garantert en favoritt rundt middagsbordet!

Tags:
Rask
Klimasmart
Melkefri
Melkefri
Allergener:
Fisk
Sesam
Egg
Sennep
Soya
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Røkt laks

(Inneholder Fisk)

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

150 g

Jasminris

1 stk

Avokado

½ stk

Rødløk

½ stk

Lime

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

15 ml

Ponzudressing

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)

½ g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier739 kcal
Energi (kj)3093 kj
Fett36.3 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater75.5 g
Sukker14 g
Protein21.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], og la putre under lokk på middels lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la risen hvile i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Sylt løk
2

I mellomtiden, halver lime [1/2 stk, 2P].

Skjær løk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.

Bland salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts], chiliflak [1/2 pose, 2P] og limesaft [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Vend løk i laken, og sett til side.

TIPS: Reduser eller dropp chili, hvis du ikke liker sterk mat.

Forbered grønnsaker
3

Skrell gulrot og agurk i lange bånd med en potetskreller.

Finhakk den siste biten.

Lag salat
4

Bland gulrot, agurk og ponzudressing i en liten skål. Sett til side.

Skiv avokado
5

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.

Bland ris med sukker [1 ts | 2 ts] og hvitvinseddik rett før servering.

Server
6

Fordel ris i skåler.

Tilsett syltet løk, røkt laks [1/2 pakke, 2P], avokado og ponzusalat.

Dryss sesamfrø og en klype salt på avokado.

Topp med en klatt asiatisk majones.