
Stekt svinekam
med knollselleri og grønn eplesalat
Stekt svinekam
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
300 g
Svin ytrefilet
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Eple
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
1 pose
Dill
500 g
Poteter
1 stk
Knollselleri
(Inneholder Selleri)
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Framgangsmåte
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skrell knollselleri. Skjær poteter (uskrellet) og knollselleri i 1 cm biter. Fordel knollselleri og poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til gylne.
Skjær svinekam i to like store stykker per pers. på et eget skjærebrett. Bland en skvett olivenolje*, Jorda Rundt og en klype salt* og pepper* i en skål. Vend svinekjøttet i skålen.
Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver. Finhakk dill. Ha strimlet salat, eple, olivenolje* [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* i en stor skål. Bland rett før servering.
Bland yoghurt, dill og en klype salt* og pepper* i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt. Skjær svinekam i tykke skiver.
Anrett svinekjøtt, eplesalat og ovnsbakt knollselleri og poteter på tallerkener. Server dillyoghurt på siden. Krydre med en klype pepper*.