Prosciuttotoppet cacio e pepe
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciuttotoppet cacio e pepe

Prosciuttotoppet cacio e pepe

med kokt blomkål og knasende tomatsalat

Vi håper dere er sultne, for i dag har vi latt oss inspirere av en av de beste italienske rettene, nemlig cacio e pepe! Vi lager en herlig saus med fløte, ost og grovmalt pepper, og blander den med pasta og blomkål. Vi topper med sprøstekt prosciutto, og serverer pastaen med en knasende tomatsalat med solsikkefrø og basilikum.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Sulfitter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Prosciutto

275 g

Blomkål

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

2 g

Grovmalt pepper

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

2 g

Kyllingbuljong

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

10 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier865 kcal
Energi (kj)3619 kj
Fett28.62 g
Mettet fett14.7 g
Karbohydrater107.15 g
Sukker13.9 g
Protein39.24 g
Natrium196.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stor kjele

Framgangsmåte

Stek prosciutto
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en stor kjele med saltet vann. Fordel prosciutto hver for seg i ett lag på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 8-10 min, eller til sprø. Sett til side for avkjøling.

Kok spaghetti
2

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Skjær blomkål i 1 cm biter. Når spaghettien har ca. 3 min igjen, tilsett blomkål og kok til mør. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og hell av resten. Sett til side. TIPS: Pastavannet bør være like salt som sjøvann. TIPS: ‘Al dente’ betyr gjennomkokt pasta, men med litt tyggemotstand i midten.

Forbered råvarer
3

Skjær tomat i 2 cm båter. Plukk og riv basilikumblader.

Lag saus
4

Tilsett matfløte [½ pakke, 2P], kyllingbuljong [½ pakke, 2P] og pastavann [1 dl | 2 dl] i kjelen med spaghetti og blomkål. Varm opp på middels varme og rør gradvis inn halvparten av finrevet ost. Krydre med salt [½ ts | 1 ts] og halvparten av grovmalt pepper. Kok til sausen tykner, 1-2 min. Tilsett mer pastavann om spaghettien ser tørr ut.

Lag tomatsalat
5

Rett før servering, bland tomat, basilikum, balsamico og en klype salt og resterende grovmalt pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett spaghetti på tallerkener. Pynt med resterende finrevet ost og en klype grovmalt pepper. Topp med prosciutto. Server tomatsalat på siden og strø over solsikkefrø [½ pakke, 2P].