topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt kyllingfilet

Ovnsbakt kyllingfilet

med sesambakte poteter og brokkoli

Kylling og poteter slår aldri feil, og i dag skal vi tilberede maten på en ekstra spennende måte. Vi skal ovnsbake kyllingfilet før vi gratinerer den med finrevet ost, samtidig som vi krydrer potetene med sesam og baker i ovnen med brokkoli. Vi lager også en grønn salat med ruccola ved siden av.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Rask
Allergener:
Egg
Sennep
Melk
Sesam
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

250 g

Brokkoli

300 g

Kyllingbryst

500 g

Poteter

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

40 g

Ruccola

6 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier619 kcal
Energi (kj)2589 kj
Fett24.4 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater50.5 g
Sukker6.3 g
Protein48.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Forbered poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store biter.

Skyll ruccola.

Bak sesampoteter
2

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, strø over sesamfrø og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, skjær brokkoli i 1 cm biter.

Bland kylling med en skvett olivenolje, Jorda Rundt og en klype salt og pepper i en skål.

Bak kylling og brokkoli
4

Ta ut stekebrettet med potetene etter 20 min. 

Plasser kylling på den ene siden av stekebrettet [2 brett, 4P]. 

Fordel brokkoli ved siden av kylling, og bland med en skvett olivenolje, en klype salt og pepper.

Bak i 17-19 min, til gjennomstekt.

Lag salat
5

Når det er 5 min igjen, strø finrevet ost over kyllingen og stek ut tiden.

Bland ruccola, balsamico [1/2 pakke, 2P] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett sesambakte poteter og brokkoli, kylling og salat på tallerkener.

Topp med en klatt aioli.