Skip to main content
Stekt sei i gressløksaus
Stekt sei i gressløksaus

Stekt sei i gressløksaus

med potetmos og hvitløksstekte bønner

4.4
(2,3k)

Denne ukens fiskerett byr på mange herlige ingredienser. Vi lager en vidunderlig kremet gressløksaus med fløte, gressløk og buljong. Seien får lov til å putre i den smakfulle sausen, til den får perfekt konsistens. Hvitløksstekte grønne bønner, squash og potetmos balanseres med den fyldige gressløksausen.

Tags:
Hvetefri
Under 650 kcal
Rask
Proteinrik
Allergener:
Melk
Fisk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Squash

1 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

1 stk

Sitron

75 g

Grønne bønner

1 pose

Gressløk

250 g

Sei

(Inneholder: Fisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til grønnsaker

¼ ts

Salt til fisk

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier582 kcal
Energi (kj)2437 kj
Fett26.8 g
Mettet fett10.6 g
Karbohydrater55.9 g
Sukker10.4 g
Fiber7.1 g
Protein30.6 g
Natrium420.5 mg
Calcium0.5 mg

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet vann.Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.

Hell av vannet, og legg poteter tilbake i kjelen.

Tilsett melk, salt og en klype pepper, og mos grovt. Sett til side med lokk for å holde varmen.

TIPS: Tilsett en klatt smør for en ekstra kremet mos.  

Forbered grønnsaker
2

Imens potet koker, rens grønne bønner.

Grovhakk squash i 2 cm biter.

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk gressløk.

Skjær sitron i båter.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek grønne bønner og squash i 4-5 min, til møre.

Tilsett hvitløk, en klype salt og pepper, en skvett sitronsaft, og stek i ytterligere 1 min. Overfør til enskål og dekk til for å holde varmen.

TIPS: Tilsett en skvett vann for åfremskynde stekeprosessen.

Bland saus
4

Imens grønnsakene steker, bland matfløte, gressløk og grønnsaksbuljong i en skål.

Stek fisk
5

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.

Varm opp olivenolje i sammestekepanne på middels høy varme.

Stek den ene siden av fisken i 2-3 min. Snu forsiktig, og tilsett gressløksaus. Stek i ytterligere3-4 min, til fisken er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett potetmos, sei og grønnsaker på tallerkener. Øs gressløksaus over fisken.

Server sitronbåter på siden.