HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKöfte
topBanner
Köfte

Köfte

med sitrondressing og couscoustabbouleh

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:GlutenHveteMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

5 g

Tex-Mex

250 g

Kjøttdeig

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

4 g

Grønnsaksbuljong

100 g

Couscous

(InneholderGluten, Hvete)

1 stk

Agurk

150 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

1 stk

Tomat

1 stk

Vårløk

1 stk

Sitron

1 pose

Kruspersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier685 kcal
Energi (kj)2866 kj
Fett29.16 g
Mettet fett13.2 g
Karbohydrater61.24 g
Sukker22.1 g
Protein42.04 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Bland Tex-Mex, kjøttdeig, egg*, panko og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Form kjøttdeig til köfter á 6 x 2,5 cm (3 per pers).

2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 10 min (vend underveis). VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.

3

Press eller finhakk hvitløk. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Grovhakk tomat og agurk. Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk persille. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek gulrot og hvitløk i 2-3 min. Tilsett vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong, og kok opp. Tilsett couscous og en skvett olivenolje*, og rør godt. Skru av varmen og la hvile under lokk i 5 min.

5

Bland tomat, agurk og en klype sitronskall, halvparten av vårløken og persillen i kjelen med ferdigkokt couscous. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper*. Bland yoghurt med en skvett sitronsaft og resterende persille i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.

6

Anrett couscoustabbouleh og köfter på tallerkener. Topp med resterende vårløk. Server med sitrondressing og resterende sitronbåter på siden.