5 g
Tex-Mex
250 g
Kjøttdeig
30 g
Panko paneringsmel
(InneholderGluten, Hvete)1 stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot
4 g
Grønnsaksbuljong
100 g
Couscous
(InneholderGluten, Hvete)1 stk
Agurk
150 g
Yoghurt
(InneholderMelk)1 stk
Tomat
1 stk
Vårløk
1 stk
Sitron
1 pose
Kruspersille
1 stk
Egg (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 4)
Bland Tex-Mex, kjøttdeig, egg*, panko og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Form kjøttdeig til köfter á 6 x 2,5 cm (3 per pers).
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 10 min (vend underveis). VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.
Press eller finhakk hvitløk. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Grovhakk tomat og agurk. Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk persille. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Varm opp en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek gulrot og hvitløk i 2-3 min. Tilsett vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong, og kok opp. Tilsett couscous og en skvett olivenolje*, og rør godt. Skru av varmen og la hvile under lokk i 5 min.
Bland tomat, agurk og en klype sitronskall, halvparten av vårløken og persillen i kjelen med ferdigkokt couscous. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper*. Bland yoghurt med en skvett sitronsaft og resterende persille i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Anrett couscoustabbouleh og köfter på tallerkener. Topp med resterende vårløk. Server med sitrondressing og resterende sitronbåter på siden.