I dag skal vi lage klassiske hakkebiffer med litt utradisjonelt tilbehør. De sprø hakkebiffene får en ekstra god smak av å blandes med hvitløk. Tilbehøret består av en lekker couscoussalat med ovnsbakt squash og rødløk, gresk salatost og sitron. Vi topper alt med en kremet dressing og persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Grønnsaksbuljong
(InneholderSelleri)½ stk
Squash
1 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløk
250 g
Kjøttdeig
30 g
Panko paneringsmel
(InneholderGluten, Hvete)100 g
Couscous
(InneholderGluten, Hvete)1 stk
Sitron
2 stk
Tomat
1 pose
Kruspersille
100 g
Gresk salatost
(InneholderMelk)2 g
Middelhavsdrøm
½ pakke
Rømme
(InneholderMelk)1 stk
Egg (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
2.5 dl
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
2 ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm tynne halvmåner. Skjær rødløk i 2 cm store båter. Fordel squash og rødløk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 15 min.
Finhakk eller press hvitløk. Bland hvitløk, kjøttdeig, panko, egg* [1 stk | 2 stk], og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Form kjøttdeigen til to like store hakkebiffer per person.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne ved middels høy varme. Stek hakkebiffer i 5-6 min på hver side, til gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Kok opp vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i en kjele. Tilsett couscous, Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P] og olivenolje* [1 ss | 2 ss]. Rør godt, legg lokk på og ta kjelen av varmen. La hvile i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør rundt med en gaffel. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Grovhakk persille. Skjær tomat i 2 cm store terninger. Bland ovnsbakte grønnsaker med couscous. Smuldre gresk salatost over og tilsett en skvett sitronsaft, halvparten av persillen, tomat, olivenolje* [2 ss | 4 ss] og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bland rømme [1/2 pakke, 2P], en klype sitronskall og en klype salt* og pepper* i en skål.
Anrett hakkebiff og couscous på tallerkener. Drypp over en klatt sitronrømme og server resterende sitronbåter på siden. Strø persille over.