HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGresk Hakkebiff
topBanner
Gresk hakkebiff

Gresk hakkebiff

med krydret couscous og ovnsbakte grønnsaker

I dag skal vi lage klassiske hakkebiffer med litt utradisjonelt tilbehør. De sprø hakkebiffene får en ekstra god smak av å blandes med hvitløk. Tilbehøret består av en lekker couscoussalat med ovnsbakt squash og rødløk, gresk salatost og sitron. Vi topper alt med en kremet dressing og persille.

Tags:Barnevennlig
Allergener:SelleriGlutenHveteMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

½ stk

Squash

1 stk

Rødløk

1 stk

Hvitløk

250 g

Kjøttdeig

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten, Hvete)

100 g

Couscous

(InneholderGluten, Hvete)

1 stk

Sitron

2 stk

Tomat

1 pose

Kruspersille

100 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

2 g

Middelhavsdrøm

½ pakke

Rømme

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

2.5 dl

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier977 kcal
Energi (kj)4088 kj
Fett59.57 g
Mettet fett22.1 g
Karbohydrater58.97 g
Sukker19.9 g
Protein48.54 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm tynne halvmåner. Skjær rødløk i 2 cm store båter. Fordel squash og rødløk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 15 min.

2

Finhakk eller press hvitløk. Bland hvitløk, kjøttdeig, panko, egg* [1 stk | 2 stk], og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Form kjøttdeigen til to like store hakkebiffer per person.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne ved middels høy varme. Stek hakkebiffer i 5-6 min på hver side, til gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

4

Kok opp vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i en kjele. Tilsett couscous, Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P] og olivenolje* [1 ss | 2 ss]. Rør godt, legg lokk på og ta kjelen av varmen. La hvile i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør rundt med en gaffel. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

5

Grovhakk persille. Skjær tomat i 2 cm store terninger. Bland ovnsbakte grønnsaker med couscous. Smuldre gresk salatost over og tilsett en skvett sitronsaft, halvparten av persillen, tomat, olivenolje* [2 ss | 4 ss] og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bland rømme [1/2 pakke, 2P], en klype sitronskall og en klype salt* og pepper* i en skål.

6

Anrett hakkebiff og couscous på tallerkener. Drypp over en klatt sitronrømme og server resterende sitronbåter på siden. Strø persille over.