Det greske kjøkken er en vinner når det kommer til farge, smak og opplevelse! Denne greske middagen består av oreganomarinert lam, tradisjonell gresk salat og en rund og deilig hvitløksyoghurt, som naturlig hører med. Vi legger også til dampet ris som gir ekstra fylde til retten, og her har vi latt oss inspirere av spanakopita, som er en gresk pai med spinat og fetaost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
300 g
Lammestek
1 stk
Hvitløk
1 stk
Oregano
125 g
Cherrytomater
4 g
Kyllingbuljong
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
100 g
Gresk ost
(Inneholder: Melk)
1 stk
Sitron
½ stk
Rødløk
1 ss
Olje til marinade
½ ts
Salt til marinade
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Smør til ris
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær et 1 cm dypt sikksakk-mønster på fettsiden av kjøttet på et eget skjærebrett.
Plasser kjøtt med fettsiden ned i en mellomstor stekepanne. Stek uavbrutt på middels varme i 8-9 min, eller til gyllen. Skru opp til høy varme, og brun kjøttet på alle sider i 30 sek.
I mellomtiden, finhakk oreganoblader.
Halver sitron.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland oregano, en stor skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en liten skål.
Legg lam over på et stekebrett med bakepapir med fettsiden opp. Pensle med oreganoolje.
Bak i vonen i 15 min, eller til gjennomstekt.
Pakk kjøttet i folie og la hvile til servering. Kjøttet fortsetter å steke mens det hviler.
I mellomtiden, kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris, kyllingbuljong og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen koker.
Skyll og finhakk spinat.
Skjær cherrytomater i to.
Skjær rødløk i tynne halve skiver.
Skjær agurk i halvmåner.
Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.
Bland agurk, cherrytomater, rødløk, olivenolje, resterende sitronsaft, salt og en stor klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side til servering.
Bland spinat og smør sammen med ris.
Skjær lam i biter.
Anrett spanakopita-ris og gresk salat i dype tallerkener.
Smuldre over salatost.
Topp med lam, sky fra stekepannen og en klatt hvitløksyoghurt.