HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDanske Kjøttboller
topBanner
Danske kjøttboller

Danske kjøttboller

med kremet karrisaus og syrlig eplesalat

Danske kjøttboller med kremet karrisaus og syrlig eplesalat.

Tags:Barnevennlig
Allergener:MelkGluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Løk

4 g

Curry-on

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

4 g

Kyllingbuljong

150 g

Basmatiris

2 stk

Gulrot

1 stk

Eple

60 g

Salatblanding

½ stk

Lime

12.5 g

Honning

250 g

Kjøttdeig

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 5)

1 ss

Hvetemel (steg 5)

1 stk

Egg (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier948 kcal
Energi (kj)3965 kj
Fett42.15 g
Mettet fett21.5 g
Karbohydrater97.88 g
Sukker32.3 g
Protein41.18 g
Natrium442 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Finhakk løk [½ stk, 2P]. Bland kjøttdeig, panko, løk, egg [1 stk | 2 stk] og salt [½ ts | 1 ts] i en skål. Fukt hendene og form farsen til små kjøttboller (ca. 5 stk. per pers). Overfør til et stekebrett med bakepapir.

2

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er mør. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

3

Sett kjøttboller inn i ovnen og stek i 10-12 min, til gjennomstekte. VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

4

Riv gulrot (uskrellet) grovt. Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver. Skyll og tørk salatblanding. Skjær lime [½ stk, 2P] i båter. Bland honning [½ pakke, 2P] og saften fra en halv lime i en stor skål. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett eple, gulrot og salat. Bland godt. TIPS: Vent med å blande salaten i dressingen til rett før servering, ellers kan den bli slapp.

5

Varm opp smør [1 ss | 2 ss] med Curry-on i en kjele. Tilsett hvetemel [1 ss | 2 ss] og rør til jevnt. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] gradvis og visp til klumpfri, 3-4 min. Tilsett kyllingbuljong og kok opp under omrøring. Når sausen har tyknet, senk varmen og krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper.

6

Anrett ris og kjøttboller på tallerkener, og hell over karrisaus. Server eplesalat ved siden av.