Yaki udon er en japansk nudelrett laget med tykke, myke udon-nudler, grønnsaker og en smakfull soyabasert saus. Her får du en rask og enkel variant med stekt pak choi og sopp, blandet med hoisin- og soyasaus. Vi topper med saftige skiver av biff og litt vårløk, og serverer med en frisk agurksalat syltet med lime og sesamfrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
440 g
Udon nudler
1 stk
Løk
1 stk
Pak choi
60 g
Hoisinsaus
25 ml
Soyasaus
1 stk
Hvitløk
1 stk
Vårløk
1 stk
Agurk
1 stk
Lime
10 g
Sesamfrø
300 g
Storfe mørbrad
200 g
Sjampinjong
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til sylting
1 ss
Vann til sylting
1 ss
Olje til steking
½ dl
Vann til saus
Ta kjøtt ut av kjøleskapet så det romtempereres. Krydre med salt.
Bland halvparten av soyasaus, halvparten av hoisinsaus og en stor klype pepper i en mellomstor skål.
Vend kjøtt i skålen og sett til side for å marinere.
VIKTIG: I denne oppskriften brukes halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!
Skjær agurk i tynne skiver.
Halver lime.
Bland en stor skvett limesaft, sesamfrø, sukker, vann og salt i en liten skål.
Vend agurk i skålen og sett til side.
Hell ut laken før servering.
Grovhakk pak choi.
Skjær løk i 2 cm brede båter.
Skjær sopp og vårløk i tynne skiver.
Press eller finhakk hvitløk.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk temperaturen og stek i ytterligere 1-2 min for medium-rare. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Stek løk, pak choi og sopp i 2-3 min.
Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett resterende soyasaus, hoisinsaus, udonnudler og vann, og stek i 2-3 min.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
Anrett 'yaki udon' i dype tallerkener.
Topp med kjøtt og vårløk.
Server med syltet agurk.