Skip to main content
Stekte 'yaki udon'-nudler og biff

Stekte 'yaki udon'-nudler og biff

med pak choi og sopp

Yaki udon er en japansk nudelrett laget med tykke, myke udon-nudler, grønnsaker og en smakfull soyabasert saus. Her får du en rask og enkel variant med stekt pak choi og sopp, blandet med hoisin- og soyasaus. Vi topper med saftige skiver av biff og litt vårløk, og serverer med en frisk agurksalat syltet med lime og sesamfrø.

Tags:
Melkefri
Mer grønt
Proteinrik
Allergener:
Hvede
Gluten
Sesamzaad
Soja

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

440 g

Udon nudler

1 stk

Løk

1 stk

Pak choi

60 g

Hoisinsaus

25 ml

Soyasaus

1 stk

Hvitløk

1 stk

Vårløk

1 stk

Agurk

1 stk

Lime

10 g

Sesamfrø

300 g

Storfe mørbrad

200 g

Sjampinjong

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ts

Sukker til sylting

¼ ts

Salt til sylting

1 ss

Vann til sylting

1 ss

Olje til steking

½ dl

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier706 kcal
Energi (kj)2953 kj
Fett15.3 g
Mettet fett3.8 g
Karbohydrater84.8 g
Sukker18.1 g
Fiber10.4 g
Protein53.1 g
Natrium7000.3 mg
Potassium548 mg
Calcium57 mg
Iron1.1 mg

Framgangsmåte

1

Ta kjøtt ut av kjøleskapet så det romtempereres. Krydre med salt.

Bland halvparten av soyasaus, halvparten av hoisinsaus og en stor klype pepper i en mellomstor skål.

Vend kjøtt i skålen og sett til side for å marinere.

VIKTIG: I denne oppskriften brukes halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

2

Skjær agurk i tynne skiver.

Halver lime.

Bland en stor skvett limesaft, sesamfrø, sukker, vann og salt i en liten skål.

Vend agurk i skålen og sett til side.

Hell ut laken før servering.

3

Grovhakk pak choi.

Skjær løk i 2 cm brede båter.

Skjær sopp og vårløk i tynne skiver.

Press eller finhakk hvitløk.

4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk temperaturen og stek i ytterligere 1-2 min for medium-rare. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt.

5

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Stek løk, pak choi og sopp i 2-3 min.

Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett resterende soyasaus, hoisinsaus, udonnudler og vann, og stek i 2-3 min.

Skjær kjøtt i tynne skiver.

6

Anrett 'yaki udon' i dype tallerkener.

Topp med kjøtt og vårløk.

Server med syltet agurk.