Våre matkasserHjelpGavekort
Vegetariske pirogger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariske pirogger

Vegetariske pirogger

med persillesalat og hummusyoghurt

Enkel oppskrift på sprø og velsmakende pirogger med kidneybønner, squash, tomat og hvitløk. Vi serverer de lekre piroggene sammen med en frisk persillesalat og en kremet hummusdressing.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Melk
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Gulrot

1 stk

Pastinakk

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

½ stk

Squash

1 pakke

Kidneybønner

4 g

Panamat

½ boks

Tomatpure

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Paideig

1 pakke

Gresskarkjerner

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

25 g

Hummus

(Inneholder Sesam)

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier964 kcal
Energi (kj)4031 kj
Fett44.3 g
Mettet fett13 g
Karbohydrater99.8 g
Sukker18.3 g
Protein27 g
Natrium135.7 mg

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær gulrot og pastinakk i 1 cm tykke skiver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 15 min. Skrell og finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt. Skyll kidneybønner under kaldt vann* i en sil og grovhakk.

Stek grønnsaker
2

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk og hvitløk i 2-3 min. Tilsett kidneybønner, squash, tomatpuré [1/2 boks, 2P], soyasaus, Panamat, salt* [1/2 ts | 1 ts] og pepper* og stek i 4-5 min.

Fyll og bak pirogger
3

Rull ut paideig og del i fire. Legg bønnefyllet i midten av hver del og brett forsiktig paideigen sammen. Klyp endene sammen for å lukke piroggen. Overfør forsiktig til et stekebrett med bakepapir. Visp ett egg* som du pensler over piroggene. Bak i ovnen i 10 min. TIPS: Fyll én pirogg av gangen, fordi det varme fyllet vil smelte paideigen litt.

Bland hummusyoghurt
4

Tørk av stekepannen og varm opp igjen til middels høy varme. Stek gresskarkjerner i 3-4 min. Bland yoghurt, hummus [1/2 pakke, 2P], en skvett vann* og en klype salt* og pepper* i en liten skål.

Bland persillesalat
5

Plukk persilleblader. Bland persille med gulrot og pastinakk i en skål. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*.

Server
6

Anrett pirogger og persillesalat på tallerkener. Topp persillesalat med gresskarfrø og en klatt hummusyoghurt og server resten som dip til piroggene.