HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetariske Pirogger
topBanner
Vegetariske pirogger

Vegetariske pirogger

med persillesalat og hummusyoghurt

Enkel oppskrift på sprø og velsmakende pirogger med kidneybønner, squash, tomat og hvitløk. Vi serverer de lekre piroggene sammen med en frisk persillesalat og en kremet hummusdressing.

Tags:Vegetar
Allergener:GlutenSoyaMelkNøtterSesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Gulrot

1 stk

Pastinakk

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

½ stk

Squash

1 pakke

Kidneybønner

4 g

Panamat

½ boks

Tomatpure

25 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

1 stk

Paideig

(InneholderGluten, Melk)

20 g

Gresskarkjerner

(InneholderNøtterKan inneholdePeanøtter, Sesam)

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

25 g

Hummus

(InneholderSesam)

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier964 kcal
Energi (kj)4031 kj
Fett44.28 g
Mettet fett13 g
Karbohydrater99.81 g
Sukker18.3 g
Protein26.98 g
Natrium135.7 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær gulrot og pastinakk i 1 cm tykke skiver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 15 min. Skrell og finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt. Skyll kidneybønner under kaldt vann* i en sil og grovhakk.

2

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk og hvitløk i 2-3 min. Tilsett kidneybønner, squash, tomatpuré [1/2 boks, 2P], soyasaus, Panamat, salt* [1/2 ts | 1 ts] og pepper* og stek i 4-5 min.

3

Rull ut paideig og del i fire. Legg bønnefyllet i midten av hver del og brett forsiktig paideigen sammen. Klyp endene sammen for å lukke piroggen. Overfør forsiktig til et stekebrett med bakepapir. Visp ett egg* som du pensler over piroggene. Bak i ovnen i 10 min. TIPS: Fyll én pirogg av gangen, fordi det varme fyllet vil smelte paideigen litt.

4

Tørk av stekepannen og varm opp igjen til middels høy varme. Stek gresskarkjerner i 3-4 min. Bland yoghurt, hummus [1/2 pakke, 2P], en skvett vann* og en klype salt* og pepper* i en liten skål.

5

Plukk persilleblader. Bland persille med gulrot og pastinakk i en skål. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*.

6

Anrett pirogger og persillesalat på tallerkener. Topp persillesalat med gresskarfrø og en klatt hummusyoghurt og server resten som dip til piroggene.