Enkel oppskrift på sprø og velsmakende pirogger med kidneybønner, squash, tomat og hvitløk. Vi serverer de lekre piroggene sammen med en frisk persillesalat og en kremet hummusdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Gulrot
1 stk
Pastinakk
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
½ stk
Squash
1 pakke
Kidneybønner
4 g
Panamat
½ boks
Tomatpure
25 ml
Soyasaus
1 stk
Paideig
20 g
Gresskarkjerner
1 pakke
Yoghurt
25 g
Hummus
1 pose
Bladpersille
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær gulrot og pastinakk i 1 cm tykke skiver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 15 min. Skrell og finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt. Skyll kidneybønner under kaldt vann* i en sil og grovhakk.
Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk og hvitløk i 2-3 min. Tilsett kidneybønner, squash, tomatpuré [1/2 boks, 2P], soyasaus, Panamat, salt* [1/2 ts | 1 ts] og pepper* og stek i 4-5 min.
Rull ut paideig og del i fire. Legg bønnefyllet i midten av hver del og brett forsiktig paideigen sammen. Klyp endene sammen for å lukke piroggen. Overfør forsiktig til et stekebrett med bakepapir. Visp ett egg* som du pensler over piroggene. Bak i ovnen i 10 min. TIPS: Fyll én pirogg av gangen, fordi det varme fyllet vil smelte paideigen litt.
Tørk av stekepannen og varm opp igjen til middels høy varme. Stek gresskarkjerner i 3-4 min. Bland yoghurt, hummus [1/2 pakke, 2P], en skvett vann* og en klype salt* og pepper* i en liten skål.
Plukk persilleblader. Bland persille med gulrot og pastinakk i en skål. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*.
Anrett pirogger og persillesalat på tallerkener. Topp persillesalat med gresskarfrø og en klatt hummusyoghurt og server resten som dip til piroggene.