topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariske linsekaker

Vegetariske linsekaker

med hjemmelaget tzatziki og greske poteter

I dag går den kulinariske reisen til Hellas! Vi lager saftige linsekaker som får masse smak av persille, oregano og gresk salatost. Vi skal også bake poteter og paprika i ovnen. Den friske tzatzikien lager vi fra bunnen av. Nyt denne herlige vegetariske retten!

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Paprika

125 g

Cherrytomater

1 pakke

Grønne linser

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

1 pose

Basilikum

2 stk

Hvitløk

½ stk

Agurk

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ stk

Løk

1 pose

Bladpersille

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

500 g

Bakepotet

½ g

Oregano, tørket

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

1 ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier831 kcal
Energi (kj)3479 kj
Fett26.7 g
Mettet fett14.8 g
Karbohydrater100.2 g
Sukker18.5 g
Protein44.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Lag greske poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og halvparten av oreganoen [1/2 pakke, 2P]. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min, til gylne. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm store strimler. Tilsett paprika på stekebrettet når det gjenstår 15 min av steketiden til potetene. TIPS: Bruk to stekebrett ved behov.

Forbered grønnsaker
2

Finhakk basilikum (spar noen bladertil pynt). Finhakk løk [1/2 stk, 2P] og persille. Press eller finhakk hvitløk. Del cherrytomateri to.

Bland linsedeig
3

Skyll linser under kaldt vann* i en sil. Bland linser, løk, persille, hvetemel* [2 ss | 4 ss], panko, salt* [1,5 ts | 3 ts], en stor klype pepper*, resterende oregano [1/2 pakke, 2P] og halvparten av hvitløken i en stor skål. Tilsett egg* [2 stk | 4 stk] og halvparten av gresk salatost (smuldre inn) og bland godt.

Stek linsekaker
4

Varm opp nok olivenolje* til å dekke hele bunnen i en stor stekepanne på middels varme. Form linsedeig med fuktige hender til linsekaker (3 per pers.). Stek linsekaker i 5-6 min på hver side. TIPS: Ikke snu dem for tidlig - da kan de smuldre.

Lag tzatziki
5

Riv agurk [1/2 stk, 2P] grovt og press ut vannet gjennom en sil. Bland agurk, yoghurt og resterende hvitløk i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland ferdigstekte poteter og paprika med cherrytomater og basilikum på stekebrettet.

Server
6

Anrett greske poteter og linsekaker på tallerkener. Strø resterende gresk salatost over potetene og pynt med basilikum. Server tzatziki på siden.