HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetariske Linsekaker
topBanner
Vegetariske linsekaker

Vegetariske linsekaker

med spaghetti og tomatsaus

Tags:Vegetar
Allergener:MelkEggGlutenSoyaSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Gulrot

½ stk

Squash

1 stk

Løk

1 pose

Bladpersille

2 stk

Hvitløk

1 pakke

Grønne linser

1 boks

Tomatpure

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

15 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

½ g

Oregano, tørket

15 g

Worcestersaus

(InneholderGluten, Soya, Sennep)

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(InneholderGlutenKan inneholdeSesam)

270 g

Spaghetti

(InneholderGlutenKan inneholdeSoya)

1 pose

Basilikum

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

⅓ ss

Olivenolje (steg 2)

2 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1321 kcal
Energi (kj)5525 kj
Fett35.75 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater186.61 g
Sukker35.8 g
Protein53.11 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220ºC/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Skjær gulrot (uskrellet) og squash [1/2 stk, 2P] i 1/2 cm tykke biter. Skjær løk i tynne, halve skiver. Finhakk persille. Press eller finhakk hvitløk. Skyll linser under kaldt vann* i en sil.  TIPS: Vannet burde være like salt som sjøvann. 

2

Mos linser og olivenolje* [1 ss | 2 ss] med en potetmoser eller gaffel i en skål (det kan ta et par minutter). Tilsett egg* [1 stk | 2 stk], tomatpuré [1 ss | 2 ss], persille, halvparten av løk, halvparten av hvitløk, halvparten av finrevet ost, panko [½ pakke, 2P] og en stor klype salt* og pepper*. Bland godt. Bruk fuktige hender og en spiseskje til å forme små boller av blandingen. Du får ca. 6 linsekaker per person. Over til et stekebrett med bakepapir. Bak i 10-12 min, til gjennomstekt og sprø.

3

Del baguette i to på langs. Bland hvitløk, olivenolje* [2 ss | 4 ss] og en klype salt* i en liten skål. Plasser brødet på stekebrettet med linsekaker og drypp over hvitløksolje når linsekakene har 7 min igjen i ovnen. Bak i ovnen til ristet og sprø.

4

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Tilsett gulrot, squash og resterende løk og stek i 3-4 min. Tilsett resterende tomatpuré og stek i 1-2 min. Rør inn hakkede tomater, oregano [½ pakke, 2P], Worcestersaus, sukker* [½ ts | 1 ts], salt* [½ ts | 1 ts] og en klype pepper*. Senk til middels lav varme og la putre under lokk til servering.

5

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la spaghettien hvile på tallerkener, klar til servering. Grovhakk basilikum. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.

6

Anrett spaghetti toppet med linsekaker på tallerkener og øs over tomatsaus. Strø over resterende finrevet ost og basilikum. Server hvitløksbrød ved siden av.