Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Gulrot
½ stk
Squash
1 stk
Løk
1 pose
Bladpersille
2 stk
Hvitløk
1 pakke
Grønne linser
1 boks
Tomatpure
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
15 g
Panko paneringsmel
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
½ g
Oregano, tørket
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)
1 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
1 pakke
Spaghetti
1 pose
Basilikum
1 stk
Egg (steg 2)
⅓ ss
Olivenolje (steg 2)
2 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Sukker (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 220ºC/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Skjær gulrot (uskrellet) og squash [1/2 stk, 2P] i 1/2 cm tykke biter. Skjær løk i tynne, halve skiver. Finhakk persille. Press eller finhakk hvitløk. Skyll linser under kaldt vann* i en sil. TIPS: Vannet burde være like salt som sjøvann.
Mos linser og olivenolje* [1 ss | 2 ss] med en potetmoser eller gaffel i en skål (det kan ta et par minutter). Tilsett egg* [1 stk | 2 stk], tomatpuré [1 ss | 2 ss], persille, halvparten av løk, halvparten av hvitløk, halvparten av finrevet ost, panko [½ pakke, 2P] og en stor klype salt* og pepper*. Bland godt. Bruk fuktige hender og en spiseskje til å forme små boller av blandingen. Du får ca. 6 linsekaker per person. Over til et stekebrett med bakepapir. Bak i 10-12 min, til gjennomstekt og sprø.
Del baguette i to på langs. Bland hvitløk, olivenolje* [2 ss | 4 ss] og en klype salt* i en liten skål. Plasser brødet på stekebrettet med linsekaker og drypp over hvitløksolje når linsekakene har 7 min igjen i ovnen. Bak i ovnen til ristet og sprø.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Tilsett gulrot, squash og resterende løk og stek i 3-4 min. Tilsett resterende tomatpuré og stek i 1-2 min. Rør inn hakkede tomater, oregano [½ pakke, 2P], Worcestersaus, sukker* [½ ts | 1 ts], salt* [½ ts | 1 ts] og en klype pepper*. Senk til middels lav varme og la putre under lokk til servering.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la spaghettien hvile på tallerkener, klar til servering. Grovhakk basilikum. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.
Anrett spaghetti toppet med linsekaker på tallerkener og øs over tomatsaus. Strø over resterende finrevet ost og basilikum. Server hvitløksbrød ved siden av.