1 stk
Paprika
125 g
Cherrytomater
1 pakke
Grønne linser
100 g
Gresk salatost
(InneholderMelk)1 pose
Basilikum
2 stk
Hvitløk
½ stk
Agurk
150 g
Yoghurt
(InneholderMelk)½ stk
Løk
1 pose
Bladpersille
30 g
Panko paneringsmel
(InneholderGluten, Hvete)500 g
Poteter
1 g
Oregano, tørket
2 stk
Egg (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
1.5 ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og halvparten av oregano. Bland godt sammen. Stek i ovnen i 25-30 min, eller inntil gylne. Del paprika i to, fjern frø og skjær i 1 cm strimler. Tilsett paprika på stekebrettet når det gjenstår 15 min av steketiden til potetene. TIPS: Bruk to stekebrett ved behov.
Finhakk basilikum (spar noen blader til pynt). Finhakk løk og persille. Press eller finhakk hvitløk. Del cherrytomater i to.
Skyll linser under kaldt vann* i en sil. Bland deretter med løk, persille, hvetemel [2 ss | 4 ss], panko, salt* [1 ½ ts | 3 ts], en stor klype pepper*, resterende oregano og halvparten av hvitløk. Tilsett egg* [2 stk| 4 stk] og halvparten av gresk salatost (smuldret) og bland godt sammen.
Varm opp nok olivenolje* i en stor stekepanne til at hele bunnen er dekket. Ta 2 ss linsedeig og form med fuktige hender til en linsekake. Fortsett med resten (3 per pers.). Senk til middels varme og stek linsekaker i 5-6 min på hver side, inntil brunet. TIPS: Ikke snu dem for tidlig, de stabiliseres når de blir stekt.
Riv agurk grovt og press væske ut over et dørslag. Bland agurk, yoghurt og resterende hvitløk i en liten skål. Krydre med salt* og pepper*. Bland ferdige poteter og paprika med cherrytomater og basilikum på stekebrettet.
Anrett greske poteter og linsekaker på tallerkener. Dryss over med resterende gresk salatost på poteter og pynt med basilikum. Serveres med tzatziki.