HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetariske Linsekaker
topBanner
Vegetariske linsekaker

Vegetariske linsekaker

med tzatziki og greske poteter

Tags:Vegetar
Allergener:melkgluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Rød paprika

125 g

Cherrytomater

1 pakke

Grønne linser

100 g

Gresk salatost

(Inneholdermelk)

1 pose

Basilikum

2 stk

Hvitløk

½ stk

Agurk

150 g

Yoghurt

(Inneholdermelk)

½ stk

Løk

1 pose

Bladpersille

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

500 g

Poteter

1 g

Oregano, tørket

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg* (steg 3)

2 ss

Hvetemel* (steg 3)

1.5 ts

Salt* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier832.41 kcal
Energi (kj)3482.8035 kj
Fett26.7012 g
Mettet fett14.8 g
Karbohydrater100.325 g
Sukker18.6 g
Protein44.3713 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og halvparten av oregano. Bland godt sammen. Stek i ovnen i 25-30 min, eller inntil gylne. Del paprika i to, fjern frø og skjær i 1 cm strimler. Tilsett paprika på stekebrettet når det gjenstår 15 min av steketiden til potetene. TIPS: Bruk to stekebrett ved behov. 


2

Finhakk basilikum (spar noen blader til pynt). Finhakk løk og persille. Press eller finhakk hvitløk. Del cherrytomater i to. 


3

Skyll linser under kaldt vann* i en sil. Bland deretter med løk, persille, hvetemel [2 ss | 4 ss], panko, salt* [1 ½ ts | 3 ts], en stor klype pepper*, resterende oregano og halvparten av hvitløk. Tilsett egg* [2 stk| 4 stk] og halvparten av gresk salatost (smuldret) og bland godt sammen. 


4

Varm opp nok olivenolje* i en stor stekepanne til at hele bunnen er dekket. Ta 2 ss linsedeig og form med fuktige hender til en linsekake. Fortsett med resten (3 per pers.). Senk til middels varme og stek linsekaker i 5-6 min på hver side, inntil brunet. TIPS: Ikke snu dem for tidlig, de stabiliseres når de blir stekt. 


5

Riv agurk grovt og press væske ut over et dørslag. Bland agurk, yoghurt og resterende hvitløk i en liten skål. Krydre med salt* og pepper*. Bland ferdige poteter og paprika med cherrytomater og basilikum på stekebrettet. 


6

Anrett greske poteter og linsekaker på tallerkener. Dryss over med resterende gresk salatost på poteter og pynt med basilikum. Serveres med tzatziki.