I denne herlige vegetarretten møtes BBQ, tex-mex, sterkt og mildt. Vi skal lage pannestekt paprika og løk, en maissalsa med koriander og jalapeno og kidneybønner vendt i BBQ-saus og vår populære sriracha. For å skape god balanse i retten skal vi legge til ris og rømme. Det hele anrettes som en fargerik bowl som gir både varme og gode vibber.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Paprika
1 stk
Rødløk
1 boks
Mais
4 g
Panamat
1 pakke
Kidneybønner
½ boks
Tomatpure
5 g
Tex-Mex
10 g
Sriracha
60 g
BBQ-saus
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
½ pakke
Rømme
½ stk
Jalapeno
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
2 ss
Vann (steg 5)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], sett på lokk og senk varmen til middels lav. La putre i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, skjær paprika i 1 cm strimler.
Skjær løk i båter.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika, løk, Panamat og en klype salt og pepper i 5-6 min, eller til mykt.
Overfør til en skål og sett til side.
I mellomtiden, hell væske fra mais.
Finhakk koriander.
Del lime [1/2 stk, 2P] i to.
Del jalapeno [1/2 stk, 2P] i to, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Bland mais, en stor skvett limesaft, koriander, jalapenos og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
TIPS: Liker du ikke sterk mat? Reduser eller dropp jalapenos!
Skyll kidneybønner.
Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] til stekepannen brukt til grønnsaker, og varm opp på middels høy varme.
Stek kidneybønner, tomatpuré [1/2 boks, 2P], BBQ-saus, Tex-Mex, sriracha [1/2 pose, 2P], vann [2 ss | 4 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i 2-3 min.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - den er sterk.
Anrett ris i skåler.
Topp med grønnsaker, maissalsa og kidneybønner i seksjoner.
Server med en klatt rømme [1/2 pakke, 2P].