HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Kikertsalat
topBanner
Varm kikertsalat

Varm kikertsalat

med mandelris og krydret yoghurtdressing

I dag byr vi på en vidunderlig salat med smak av sommer! Kikerter og squash bakes i ovnen og blandes deretter med en kremet mandelris, spinat og cherrytomater. Topp herlighetene med yoghurtdressing, persille og mandler. Raskt, enkelt og godt!

Tags:RaskVegetar
Allergener:NøtterMelkSulfitterEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Hvitløk

150 g

Basmatiris

4 g

Saha-Ras

40 g

Mandler

(InneholderNøtter)

1 pakke

Kikerter

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

125 g

Cherrytomater

½ stk

Squash

60 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

½ stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

2 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

25 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

1 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier777 kcal
Energi (kj)3252 kj
Fett36.15 g
Mettet fett5.8 g
Karbohydrater83.81 g
Sukker9.2 g
Protein22.74 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Grovhakk mandler. Finhakk eller press hvitløk.

2

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk, Saha-Ras og halvparten av mandlene i 1-2 min, til gyllen. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Legg på lokk og senk til lav varme. Kok i 10 min, deretter fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

3

Grovhakk squash [1/2 stk, 2P]. Hell væsken av kikerter. Fordel squash og kikerter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 10-15 min.

4

Finhakk persille. Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Del cherrytomateri to. Skjær tomat i 2 cm store biter. Bland yoghurt, majones, Ay-Cajun-ba [1/2 pakke, 2P], halvparten av persillen og en skvett sitronsaft i en skål. Smak til med salt* og pepper*. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

5

Når alt er ferdig stekt, tilsett ris, spinat, tomat og cherrytomater til stekebrettet og bland godt, til spinaten faller sammen. Drypp over en skvett sitronsaft og krydre med en klype salt* og pepper*.

6

Fordel rissalat i dype tallerkener. Topp med en skvett yoghurtdressing, persille og mandler. Server sitronbåter på siden.