Varm kikertsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm kikertsalat

Varm kikertsalat

med mandelris og krydret yoghurtdressing

I dag byr vi på en vidunderlig salat med smak av sommer! Kikerter og squash bakes i ovnen og blandes deretter med en kremet mandelris, spinat og cherrytomater. Topp herlighetene med yoghurtdressing, persille og mandler. Raskt, enkelt og godt!

Tags:
Rask
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Nøtter
Melk
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

150 g

Basmatiris

4 g

Saha-Ras

40 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

1 pakke

Kikerter

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

125 g

Cherrytomater

½ stk

Squash

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

2 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier777 kcal
Energi (kj)3252 kj
Fett36.2 g
Mettet fett5.8 g
Karbohydrater83.8 g
Sukker9.2 g
Protein22.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Grovhakk mandler. Finhakk eller press hvitløk.

Kok mandelris
2

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk, Saha-Ras og halvparten av mandlene i 1-2 min, til gyllen. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Legg på lokk og senk til lav varme. Kok i 10 min, deretter fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Bak grønnsaker
3

Grovhakk squash [1/2 stk, 2P]. Hell væsken av kikerter. Fordel squash og kikerter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 10-15 min.

Bland yoghurtdressing
4

Finhakk persille. Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Del cherrytomateri to. Skjær tomat i 2 cm store biter. Bland yoghurt, majones, Ay-Cajun-ba [1/2 pakke, 2P], halvparten av persillen og en skvett sitronsaft i en skål. Smak til med salt* og pepper*. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Bland rissalat
5

Når alt er ferdig stekt, tilsett ris, spinat, tomat og cherrytomater til stekebrettet og bland godt, til spinaten faller sammen. Drypp over en skvett sitronsaft og krydre med en klype salt* og pepper*.

Server
6

Fordel rissalat i dype tallerkener. Topp med en skvett yoghurtdressing, persille og mandler. Server sitronbåter på siden.