Urtekrydrede fiskekaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Urtekrydrede fiskekaker

Urtekrydrede fiskekaker

med ovnsbakte poteter og frisk ruccolasalat

På menyen i dag står en norsk favoritt, nemlig fiskekaker! Med deilig tilbehør av krydrede poteter og frisk ruccolasalat med eple og et hint av sitron. Fiskekakene er enkle å forme og skal stekes i ovnen sammen potetene. Retten toppes med en dressing bestående av blant annet sennep og persille, som passer perfekt til både fiskekakene og salaten.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pose

Dill

500 g

Bakepotet

½ stk

Sitron

4 g

Hvitløksflørt

40 g

Ruccola

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

6 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

½ stk

Eple

½ pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Sukker

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier680 kcal
Energi (kj)2843 kj
Fett30.74 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater63.13 g
Sukker8.7 g
Protein35.13 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Stekepanne
Stekebrett

Framgangsmåte

Bak potet
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær potet (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med hvitløksflørt og en klype salt* og pepper*. Stek i ovnen i 20-25 min. TIPS: Skjær potet i jevn størrelse, så blir de jevnt stekt.

Forbered råvarer
2

Skjær eple [1/2 stk, 2P] (uskrellet) i 1 cm biter. Finhakk persille [1/2 pakke, 2P] og dill. Del sitron i to. Finhakk fisk på et eget skjærebrett. TIPS: Jo mindre fiskebiter, jo bedre – dette vil gjøre det enklere å binde sammen ingrediensene.

Lag fiskekaker
3

Bland fisk, panko, halvparten av persillen, halvparten av dillen, egg* [1 stk | 2 stk] og salt* [½ ts | 1 ts] i en skål. Form farsen til 3-4 cm tykke fiskekaker (2 kaker per pers). TIPS: Ikke lag kakene for tynne, da kan de falle fra hverandre.

Stek fiskekaker
4

Legg fiskekakene på stekebrettet sammen med potetene og drypp over en skvett olivenolje*. Stek i 10-12 min, til gjennomstekte. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag salat og dressing
5

Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Legg ruccola i en skål og tilsett en skvett olivenolje*, en skvett sitronsaft og en klype salt*. Bland inn eple og sett til side. Bland majones, sennep [1/2 pakke, 2P], resterende persille og dill, en skvett sitronsaft, sukker* [¼ ts | ½ ts] og en klype salt* i en skål.

Servér
6

Anrett salat, poteter og fiskekaker på tallerkener. Topp med en stor klatt dressing.