HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUrtekrydrede Fiskekaker
topBanner
Urtekrydrede fiskekaker

Urtekrydrede fiskekaker

med ovnsbakte poteter og frisk ruccolasalat

På menyen i dag står en norsk favoritt, nemlig fiskekaker! Med deilig tilbehør av krydrede poteter og frisk ruccolasalat med eple og et hint av sitron. Fiskekakene er enkle å forme og skal stekes i ovnen sammen potetene. Retten toppes med en dressing bestående av blant annet sennep og persille, som passer perfekt til både fiskekakene og salaten.

Tags:Barnevennlig
Allergener:FiskGlutenHveteEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten, Hvete)

1 pose

Dill

500 g

Bakepotet

½ stk

Sitron

4 g

Hvitløksflørt

40 g

Ruccola

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

6 g

Sennep

(InneholderSennep)

½ stk

Eple

½ pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Sukker

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier680 kcal
Energi (kj)2843 kj
Fett30.74 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater63.13 g
Sukker8.7 g
Protein35.13 g
Natrium0.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Stekebrett
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær potet (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med hvitløksflørt og en klype salt* og pepper*. Stek i ovnen i 20-25 min. TIPS: Skjær potet i jevn størrelse, så blir de jevnt stekt.

2

Skjær eple [1/2 stk, 2P] (uskrellet) i 1 cm biter. Finhakk persille [1/2 pakke, 2P] og dill. Del sitron i to. Finhakk fisk på et eget skjærebrett. TIPS: Jo mindre fiskebiter, jo bedre – dette vil gjøre det enklere å binde sammen ingrediensene.

3

Bland fisk, panko, halvparten av persillen, halvparten av dillen, egg* [1 stk | 2 stk] og salt* [½ ts | 1 ts] i en skål. Form farsen til 3-4 cm tykke fiskekaker (2 kaker per pers). TIPS: Ikke lag kakene for tynne, da kan de falle fra hverandre.

4

Legg fiskekakene på stekebrettet sammen med potetene og drypp over en skvett olivenolje*. Stek i 10-12 min, til gjennomstekte. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

5

Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Legg ruccola i en skål og tilsett en skvett olivenolje*, en skvett sitronsaft og en klype salt*. Bland inn eple og sett til side. Bland majones, sennep [1/2 pakke, 2P], resterende persille og dill, en skvett sitronsaft, sukker* [¼ ts | ½ ts] og en klype salt* i en skål.

6

Anrett salat, poteter og fiskekaker på tallerkener. Topp med en stor klatt dressing.