Timiankrydret andelår og brun saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Timiankrydret andelår og brun saus

Timiankrydret andelår og brun saus

med syrlig rødkålsalat og tyttebærsyltetøy

Gjør deg klar for en stor smaksopplevelse i kveld. Du trenger imidlertid ikke å stå ved grytene i flere timer, da vi har sørget for at du kan lage dette fantastiske måltidet på under en time. Vi ovnssteker andelår med timian og baker poteter i ovnen. Samtidig lager vi en sprø rødkålsalat med sennep, appelsin, persille og granateplekjerner, samt en deilig brun saus. Retten toppes med mandler.

Allergener:
Sennep
Nøtter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g

Småpoteter

1 pose

Timian

1 stk

Appelsin

½ stk

Granateple

1 pose

Bladpersille

15 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

75 g

Rødkål

50 g

Tyttebærsyltetøy

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

200 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ dl

Vann (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier510 kcal
Energi (kj)2132 kj
Fett18.2 g
Mettet fett3.4 g
Karbohydrater74 g
Sukker35.2 g
Protein10.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelte) i 3 cm biter.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Ovnsbak and
2

I mellomtiden, finhakk timian.

Overfør and, med skinnsiden opp, på et stekebrett med bakepapir.

Kast pakningen med væske.

Krydre skinnet med en klype salt og timian. Bak i ovnen i 30 min.

Forbered råvarer
3

Finhakk persille.

Skjær topp og bunn av appelsin. Skrell resten ved å skjære ned langs sidene. Del i to på langs og fjern det hvite. Skjær i 2 cm biter.

Rull granateple [1/2 stk, 2P] hardt mot benken. Del i to. Senk delene ned i en stor skål med vann og fjern frøene forsiktig med fingrene. La frøene synke, fjerne det hvite og hell av vannet.

TIPS: Skrell granateple under vann for å unngå at alt blir rosa.

Lag salat
4

Bland olivenolje [1 ss | 2 ss], sennep [1/2 pose, 2P] og en klype salt og pepper i en stor skål.

Bland inn rødkål.

Tilsett appelsin, persille og granateplefrø.

Rist mandler og lag saus
5

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist mandler i 3-4 min, eller til gylne.

Sett til side.

Bland brun saus, vann [1/2 dl | 1 dl] og salt [1/2 ts | 1 ts] i stekepannen og varm opp i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.

I mellomtiden, grovhakk mandler.

Server
6

Anrett poteter og and på tallerkener.

Hell brun saus over.

Server salat og tyttebærsyltetøy på siden.

Strø mandler over salaten.