Gjør deg klar for en stor smaksopplevelse i kveld. Du trenger imidlertid ikke å stå ved grytene i flere timer, da vi har sørget for at du kan lage dette fantastiske måltidet på under en time. Vi ovnssteker andelår med timian og baker poteter i ovnen. Samtidig lager vi en sprø rødkålsalat med sennep, appelsin, persille og granateplekjerner, samt en deilig brun saus. Retten toppes med mandler.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
400 g
Småpoteter
1 pose
Timian
1 stk
Appelsin
½ stk
Granateple
1 pose
Bladpersille
15 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
75 g
Rødkål
50 g
Tyttebærsyltetøy
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
200 g
Brun Saus
(Inneholder Melk)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ dl
Vann (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelte) i 3 cm biter.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, finhakk timian.
Overfør and, med skinnsiden opp, på et stekebrett med bakepapir.
Kast pakningen med væske.
Krydre skinnet med en klype salt og timian. Bak i ovnen i 30 min.
Finhakk persille.
Skjær topp og bunn av appelsin. Skrell resten ved å skjære ned langs sidene. Del i to på langs og fjern det hvite. Skjær i 2 cm biter.
Rull granateple [1/2 stk, 2P] hardt mot benken. Del i to. Senk delene ned i en stor skål med vann og fjern frøene forsiktig med fingrene. La frøene synke, fjerne det hvite og hell av vannet.
TIPS: Skrell granateple under vann for å unngå at alt blir rosa.
Bland olivenolje [1 ss | 2 ss], sennep [1/2 pose, 2P] og en klype salt og pepper i en stor skål.
Bland inn rødkål.
Tilsett appelsin, persille og granateplefrø.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist mandler i 3-4 min, eller til gylne.
Sett til side.
Bland brun saus, vann [1/2 dl | 1 dl] og salt [1/2 ts | 1 ts] i stekepannen og varm opp i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.
I mellomtiden, grovhakk mandler.
Anrett poteter og and på tallerkener.
Hell brun saus over.
Server salat og tyttebærsyltetøy på siden.
Strø mandler over salaten.