
Kremet linsepasta
med ruccola- og mandelsalat og italiensk hardost
I dag skal vi lage en kremet linsepasta toppet med italiensk hardost! Vi koker røde linser med hvitløk, cherrytomater, basilikum, matfløte og vår herlige krydderblanding, Middelhavsdrøm. Vi serverer linsene med rigatoni, som er kjent for å stjele til seg masse saus! Tilbehøret er en innovativ ruccolasalat med mandel og sitron.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
½ stk
Squash
125 g
Cherrytomater
1 pose
Basilikum
1 stk
Sitron
50 g
Røde linser
(Kan inneholde Gluten)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ boks
Tomatpure
1 g
Oregano, tørket
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
40 g
Ruccola
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
1 g
Chiliflak
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
Ikke inkludert i matkassen din
¼ ts
Sukker (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 dl
Vann (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
Framgangsmåte
Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm terninger. Del cherrytomateri to. Grovhakk basilikum. Skjær sitron i båter.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, squash og tomatpuré [1/2 boks, 2P], og stek i 3-4 min.
Skyll linser. Tilsett linser, hvitløk, cherrytomater, matfløte [1/2 pakke, 2P], vann* [1 dl | 2 dl], en skvett sitronsaft, basilikum (spar litt til pynt), oregano, Mamas Favoritt, grønnsaksbuljong, salt* [1/2 ts | 1 ts] og sukker* [1/4 ts | 1/2 ts] i stekepannen og kok opp. Senk til middels lav varme og la putre i 15-20 min, til linsene er myke.
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann*. Når linsene har 10-15 min igjen, kok pasta i 11-12 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la pastaen hvile i kjelen. TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Grovhakk mandler. Bland ruccola, mandler, en skvett sitronsaft og krydre med en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* om du ønsker.
Anrett kremet linsepasta i dype tallerkener. Topp med italiensk hardost, resterende basilikum og en klype chiliflak. Server ruccola- og mandelsalat på siden. TIPS: Smak deg til med chili - det er sterkt.