topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet linsepasta

Kremet linsepasta

med ruccola- og mandelsalat og italiensk hardost

I dag skal vi lage en kremet linsepasta toppet med italiensk hardost! Vi koker røde linser med hvitløk, cherrytomater, basilikum, matfløte og vår herlige krydderblanding, Middelhavsdrøm. Vi serverer linsene med rigatoni, som er kjent for å stjele til seg masse saus! Tilbehøret er en innovativ ruccolasalat med mandel og sitron.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Egg
Selleri
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

½ stk

Squash

125 g

Cherrytomater

1 pose

Basilikum

1 stk

Sitron

50 g

Røde linser

(Kan inneholde Gluten)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

½ boks

Tomatpure

1 g

Oregano, tørket

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pakke

Rigatoni

40 g

Ruccola

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

1 g

Chiliflak

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 dl

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier981 kcal
Energi (kj)4105 kj
Fett33.6 g
Mettet fett12.6 g
Karbohydrater125.5 g
Sukker18.4 g
Protein35.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm terninger. Del cherrytomateri to. Grovhakk basilikum. Skjær sitron i båter.

Stek grønnsaker
2

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, squash og tomatpuré [1/2 boks, 2P], og stek i 3-4 min.

Kok linser
3

Skyll linser. Tilsett linser, hvitløk, cherrytomater, matfløte [1/2 pakke, 2P], vann* [1 dl | 2 dl], en skvett sitronsaft, basilikum (spar litt til pynt), oregano, Mamas Favoritt, grønnsaksbuljong, salt* [1/2 ts | 1 ts] og sukker* [1/4 ts | 1/2 ts] i stekepannen og kok opp. Senk til middels lav varme og la putre i 15-20 min, til linsene er myke.

Kok pasta
4

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann*. Når linsene har 10-15 min igjen, kok pasta i 11-12 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la pastaen hvile i kjelen. TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.

Lag ruccola- og mandelsalat
5

Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Grovhakk mandler. Bland ruccola, mandler, en skvett sitronsaft og krydre med en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* om du ønsker.

Server
6

Anrett kremet linsepasta i dype tallerkener. Topp med italiensk hardost, resterende basilikum og en klype chiliflak. Server ruccola- og mandelsalat på siden. TIPS: Smak deg til med chili - det er sterkt.