Tikka masala-krydret ørret
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tikka masala-krydret ørret

Tikka masala-krydret ørret

med aromatisk ris og frisk mynteyoghurt

Tikka masala-krydret ørret med aromatisk ris og frisk mynteyoghurt.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Sennep
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Ørret

(Inneholder Fisk)

15 g

Tikka masala

150 g

Basmatiris

1 stk

Løk

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Gulrot

½ stk

Granateple

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Mynte & koriander

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier696 kcal
Energi (kj)2912 kj
Fett27.9 g
Mettet fett9.9 g
Karbohydrater75.9 g
Sukker16 g
Protein33.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Finhakk løk og gulrot (uskrelt). 

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme. 

Stek gulrot, løk og Ginger Ninja i 2-3 min, eller til løken er blank. 

Kok ris
2

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] til kjelen og kok opp. 

Tilsett ris og salt [1/ 2 ts | 1 ts]. Sett på lokk og senk til middels lav varme. La putre i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Ovnsbak fisk
3

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt. 

Legg fisk med skinnet ned i en ildfast form. Dekk fisk med Tikka masala [1/ 2 pakke, 2P]. Drypp olivenolje [1/ 2 ss | 1 ss] over. 

Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag mynteyoghurt
4

Finhakk mynteblader. 

Plukk korianderblader. 

Bland yoghurt, mynte, vann [1/ 2 ss | 1 ss] og en klype salt i en liten skål. Sett til side.

Forbered granateple
5

Rull granateple hardt mellom håndflatene dine. Dette løsner frøene. Skjær granateple [1/2 stk, 2P] i to. Fyll en bolle med vann, senk granateple ned i vannet og plukk løs frøene. Fjern det hvite og hell ut vannet. 

TIPS: Å skrelle granateple under vann forhindrer at kjøkkenet ditt blir rosa.

Server
6

Anrett ris på tallerkener. 

Strø granateplefrø over.

Legg fisk på siden.

Pynt med korianderblader. 

Server mynteyoghurt på siden.