HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTikka Masala
topBanner
Tikka Masala

Tikka Masala

med kylling, jasminris og vårløk

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:glutenSoyamelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

1 stk

Løk

2 stk

Gulrot

1 stk

Rød paprika

½ stk

Paprika, grønn

1 stk

Ingefær

30 g

Hvitløk

300 g

Tikka masala

12.5 ml

Strimlet kyllingbryst

½ boks

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

150 ml

Tomatpure

1 stk

Matfløte

(Inneholdermelk)

3 dl

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Vann (steg 1)

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier687.7549 kcal
Energi (kj)2877.5667 kj
Fett16.7233 g
Mettet fett9 g
Karbohydrater83.7036 g
Sukker20.9 g
Protein48.098 g
Natrium0.8 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en gryte. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts] og kok under lokk på lav varme i 12 min. Ta gryten av varmen og la hvile under lokk i 10 eller til vannet er absorbert og risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

2

Skjær løk i tynne skiver. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halve skiver. Halver paprika, fjern frø og skjær i 2 cm tykke terninger. Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær (uskrellet). Finhakk vårløk.


3

Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kyllingstrimler med salt* og pepper*. Stek i 4-5 min, eller inntil brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken. 


4

Varm opp enda en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, paprika og gulrot og stek i 3-4 min, eller til de er myke. Tilsett Tikka Masala, hvitløk, ingefær og tomatpuré. Stek i ytterligere 1 min. Rør inn matfløte og soyasaus og la simre i 2-3 min, eller inntil lett tyknet.

5

Tilsett kylling og tilhørende kjøttsaft i sausen.

6

Anrett ris i skåler og topp med Tikka Masala kylling. Pynt med vårløk.