HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTikka Masala
topBanner
Tikka masala

Tikka masala

med blomkålsquinoa, koriander og aprikoschutney

Tags:Under 650 kcalRaskVegetar
Allergener:melkSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

100 g

Trefarget quinoa

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

2 stk

Tomat

275 g

Blomkål

60 g

Spinat

½ boks

Tomatpure

30 g

Tikka masala

150 ml

Matfløte

(Inneholdermelk)

½ stk

Chili

1 pose

Koriander

50 g

Aprikoschutney

(InneholderSennep)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier482 kcal
Energi (kj)2018 kj
Fett18.15 g
Mettet fett9.1 g
Karbohydrater59.5 g
Sukker24.9 g
Protein15.55 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med saltet* vann*. Når det koker; rør inn quinoa og kok opp. Senk til middels varme og la koke til qunioa er dobbelt så stor og frøene sprekker, ca. 12-15 min. Hell av vannet med en sil og la hvile i kjelen under lokk.

2

Finhakk løk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 2-3 min under omrøring.  Skjær blomkål i 2 cm store biter. Skrell og finhakk ingefær [1/2 stk, 2P] og hvitløk. Grovhakk tomat.

3

Tilsett blomkål til stekepannen og stek i 3-4 min. Tilsett ingefær, hvitløk og tomat, og stek i 2-3 min. Grovhakk koriander. Skyll spinat under kaldt vann* i et dørslag.

4

Tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P], tikka masala og halvparten av korianderen til kjelen. Stek i 2-3 min under omrøring. Rør inn matfløte [1/2 pakke, 2P]. Smak til med salt* og pepper*. Senk varmen og la småkoke i 6-8 min, eller til sausen tykner og blomkålen er mør. 

5

Rør inn spinat. Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. TIPS: Hold et øye med blomkålen så den ikke blir for myk.

6

Fordel quinoa med blomkål og tikka masala i dype tallerkener. Strø over chili og resterende koriander. Server aprikoschutney på siden.