topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tikka masala

Tikka masala

med blomkålsquinoa, koriander og aprikoschutney

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Vegetar
Allergener:
Melk
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Trefarget quinoa

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

2 stk

Tomat

275 g

Blomkål

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ boks

Tomatpure

30 g

Tikka masala

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

½ stk

Rød chili

1 pose

Koriander

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier482 kcal
Energi (kj)2018 kj
Fett18.1 g
Mettet fett9.1 g
Karbohydrater59.5 g
Sukker24.9 g
Protein15.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok quinoa
1

Kok opp en kjele med saltet* vann*. Når det koker; rør inn quinoa og kok opp. Senk til middels varme og la koke til qunioa er dobbelt så stor og frøene sprekker, ca. 12-15 min. Hell av vannet med en sil og la hvile i kjelen under lokk.

Stek løk
2

Finhakk løk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 2-3 min under omrøring.  Skjær blomkål i 2 cm store biter. Skrell og finhakk ingefær [1/2 stk, 2P] og hvitløk. Grovhakk tomat.

Stek grønnsaker
3

Tilsett blomkål til stekepannen og stek i 3-4 min. Tilsett ingefær, hvitløk og tomat, og stek i 2-3 min. Grovhakk koriander. Skyll spinat under kaldt vann* i et dørslag.

Kok Tikka Masala
4

Tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P], tikka masala og halvparten av korianderen til kjelen. Stek i 2-3 min under omrøring. Rør inn matfløte [1/2 pakke, 2P]. Smak til med salt* og pepper*. Senk varmen og la småkoke i 6-8 min, eller til sausen tykner og blomkålen er mør. 

Tilsett spinat
5

Rør inn spinat. Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. TIPS: Hold et øye med blomkålen så den ikke blir for myk.

Server
6

Fordel quinoa med blomkål og tikka masala i dype tallerkener. Strø over chili og resterende koriander. Server aprikoschutney på siden.