Bare fantasien setter grenser for hvordan en burger kan se ut! Disk opp med en luksusvariant der burgerne vendes i en fyldig koreansk BBQ-glaze, og serveres med en kimchi-inspirert salat og sesamfries.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Brødrasp
75 g
Koreansk BBQ-saus
Vegansk asiatisk majones
½ stk
Gulrot, Julienne
1 stk
Lime
1 g
Chiliflak
500 g
Poteter
10 g
Sesamfrø
1 stk
Kålrabi, hvit
75 g
Spisskål, skåret
1 stk
Vårløk
1 stk
Koriander
250 g
Kjøttdeig av storfe
2 stk
Briochebrød
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til slaw
½ ts
Sukker til salat
1 stk
Egg til biffer
½ ts
Salt til biffer
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, halver lime.
Skrell og skjær kålrabi i 1/2 cm tykke staver.
Bland kålrabi, en stor skvett limesaft, salt, sukker, chiliflak, spisskål og gulrot i en stor skål. Sett til side.
Skjær vårløk i tynne skiver.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.
Form farse til burgere (1 per person) med fuktige hender. Lag dem noe større enn brødene.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek burgere i 4-5 min på hvevr side, eller til akkurat gjennomstekte.
Tilsett koreansk BBQ-saus, og vend burgere i sausen. Ta stekepannen av varmen.
VIKTIG: Burgerne er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
Del briochebrød i to på midten og plasser dem direkte på en rist i ovnen.
Varm i 3-4 min, eller til gjennomvarme.
Dryss sesamfrø over ferdige fries rett før servering.
Smør brød med halvparten av den asiatiske majonesen og fyll dem med burgere og salat.
Server med resterende salat, fries og majones.
Topp fries med vårløk og koriander.