Skip to main content
Koreansk BBQ-glasert burger

Koreansk BBQ-glasert burger

med kimchi-inspirert salat og sesamfries

Bare fantasien setter grenser for hvordan en burger kan se ut! Disk opp med en luksusvariant der burgerne vendes i en fyldig koreansk BBQ-glaze, og serveres med en kimchi-inspirert salat og sesamfries.

Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Sesam
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Brødrasp

75 g

Koreansk BBQ-saus

Vegansk asiatisk majones

½ stk

Gulrot, Julienne

1 stk

Lime

1 g

Chiliflak

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

1 stk

Kålrabi, hvit

75 g

Spisskål, skåret

1 stk

Vårløk

1 stk

Koriander

250 g

Kjøttdeig av storfe

2 stk

Briochebrød

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til slaw

½ ts

Sukker til salat

1 stk

Egg til biffer

½ ts

Salt til biffer

Næringsinnhold

Kalorier1267 kcal
Energi (kj)5300 kj
Fett62.6 g
Mettet fett14 g
Karbohydrater126.4 g
Sukker27.4 g
Fiber12.9 g
Protein47.1 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium152.4 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

2

I mellomtiden, halver lime.

Skrell og skjær kålrabi i 1/2 cm tykke staver.

Bland kålrabi, en stor skvett limesaft, salt, sukker, chiliflak, spisskål og gulrot i en stor skål. Sett til side.

Skjær vårløk i tynne skiver.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

3

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.

Form farse til burgere (1 per person) med fuktige hender. Lag dem noe større enn brødene.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek burgere i 4-5 min på hvevr side, eller til akkurat gjennomstekte.

Tilsett koreansk BBQ-saus, og vend burgere i sausen. Ta stekepannen av varmen.

VIKTIG: Burgerne er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

4

Del briochebrød i to på midten og plasser dem direkte på en rist i ovnen.

Varm i 3-4 min, eller til gjennomvarme.

5

Dryss sesamfrø over ferdige fries rett før servering.

6

Smør brød med halvparten av den asiatiske majonesen og fyll dem med burgere og salat.

Server med resterende salat, fries og majones.

Topp fries med vårløk og koriander.