topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert kylling

Middelhavsinspirert kylling

med ovnsbakte grønnsaker og hjemmelaget tzatziki

I dag byr vi på en lekker oppskrift på ovnsbakte rotfrukter og stekt kyllingfilet som gir en herlig smaksopplevelse. Mens søtpotet, gulrot og rødbete passer seg selv i ovnen, lager vi en tzatziki med fersk persille.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Agurk

300 g

Kyllingbryst

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

450 g

Søtpotet

1 stk

Hvitløk

2 stk

Rødbete

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier475 kcal
Energi (kj)1989 kj
Fett6.1 g
Mettet fett3.1 g
Karbohydrater55.9 g
Sukker20.9 g
Protein43.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft.

Skjær rødbete og gulrot (uskrelt) i 3 cm staver.

Skjær søtpotet (uskrelt) og løk i 2 cm tynne båter. 

Bak grønnsaker
2

Fordel løk, rødbete og gulrot på den ene siden av et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Legg søtpotetbåter på den andre siden. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper og bland godt. 

Stek i ovnen i 25-35 min, til møre.

Forbered kylling
3

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk. 

Grovhakk persille.

Riv agurk grovt. Legg agurk i et rent kjøkkenhåndkle og press ut vannet.

Legg en flat hånd på kyllingbryst og bruk en skarp kniv til å skjære horisontalt gjennom for å lage to tynne fileter, på et eget skjærebrett.

Bland Middelhavsdrøm, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett olivenolje i en skål. Vend kylling i marinaden.

Stek kylling
4

Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 3-5 min på hver side, til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.

Lag tzatziki
5

I mellomtiden bland yoghurt, hvitløk, persille og agurk i en skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker, søtpotet og kylling på tallerkener.

Drypp tzatziki over.