HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSprøstekt Kylling
topBanner
Sprøstekt kylling

Sprøstekt kylling

med rosmarinkrydret pommes frites og coleslaw

Populær

En klassisk kombinasjon som hele familien kommer til å elske. Perfekt stekt kylling med sprø pommes frites og en herlig coleslaw.

Tags:Barnevennlig
Allergener:SennepglutenmelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

12 g

Grov sennep

(InneholderSennep)

4 g

Central American Style-kryddermiks

½ stk

Sitron

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

75 g

Rømme

(Inneholdermelk)

300 g

kyllingbryst

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

500 g

Poteter

150 g

Strimlet salat (kål, endivie, gulrot)

1 stk

Rosmarin

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg* (steg 2)

1 ss

Olivenolje* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier748.81 kcal
Energi (kj)3133.021 kj
Fett30.035 g
Mettet fett5.9 g
Karbohydrater71.0775 g
Sukker9.2 g
Protein47.91 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter i staver (ca. 1/2 cm tykke). Plukk rosmarinblader [1 stilk | 1 stilk] og finhakk. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med rosmarin og en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

2

Skjær kylling i 2 cm tykke strimler på et eget skjærebrett. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en skål. Bland panko og Panamat i en ny skål, og krydre med en klype salt* og pepper*. Vend kylling først i egg*, deretter i pankoblandingen. TIPS: Hvis du ikke har egg kan du bruke 2-3 ss melk.

3

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 7-8 min, til gyllen og sprø. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Bland rømme [1/2 pakke, 2P], grov sennep, aioli og en skvett sitronsaft med en klype salt* og pepper* i en skål.

5

Bland strimlet salat og dressing i en skål.

6

Anrett panert kylling, pommes frites og coleslaw på tallerkener. Server sitronbåter på siden.