Skip to main content
Sprø koreansk kylling og jasminris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprø koreansk kylling og jasminris

Sprø koreansk kylling og jasminris

med kålsalat og ponzureddik

Prøv vår vri på koreansk fritert kylling. Vi panerer kylling med panko og peanøtter, og sprøsteker den i pannen mens risen koker. Samtidig blander vi en frisk kålsalat med lime og ponzumarinerte reddiker og koriander. Festmåltidet toppes med koreansk BBQ-saus, sesamfrø, sesammajones og et dryss vårløk.

Allergener:
Gluten
Sesamzaad
Soja
Hvede
Jordnødder
Schwefeldioxide und Sulfite

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Vegansk sesammajones

150 g

Jasminris

20 g

Saltede peanøtter

1 stk

Lime

150 g

Spisskål, skåret

15 ml

Ponzudressing

50 g

Panko paneringsmel

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Vårløk

75 g

Koreansk BBQ-saus

1 g

Chiliflak

1 stk

Daikonreddik

1 stk

Koriander

10 g

Sesamfrø

20 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Sukker til salat

1 ss

Vann til dressing

1 ss

Smør til saus

2 ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1050 kcal
Energi (kj)4395 kj
Fett42.9 g
Mettet fett10.2 g
Karbohydrater109.2 g
Sukker11.8 g
Fiber7.1 g
Protein53.9 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium224 mg

Framgangsmåte

Bland kålsalat
1

Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen, og la hvile under lokk i 10 min.

I mellomtiden, halver lime.

Bland kål, limesaft, salt, sukker og chiliflak i en stor skål.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.

Forbered råvarer
2

Bland sesammajones og vann i en liten skål.

Skrell og skjær daikonreddik i 1/2 cm tynne staver.

Grovhakk koriander.

Bland koriander, reddik og ponzudressing i en mellomstor skål, og sett til side.

Finhakk peanøtter.

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme. Tilsett koreansk BBQ-saus, vann og sriracha. La putre i 1-2 minutter, til gjennomvarmt. Hold varm til servering.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Forbered panering
3

Krydre kylling med salt.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Tilsett panko og peanøtter i en tredje dyp tallerken.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Paner kylling
4

Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Plasser på en tallerken.

Stek kylling
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min per side, til gyllen og gjennomstekt.Sett på en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt.

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Anrett kylling på samme tallerken, og hell over BBQ-saus og sesammajones. Topp med sesamfrø og vårløk.

Server med kålsalat og ponzureddik.