Prøv vår vri på koreansk fritert kylling. Vi panerer kylling med panko og peanøtter, og sprøsteker den i pannen mens risen koker. Samtidig blander vi en frisk kålsalat med lime og ponzumarinerte reddiker og koriander. Festmåltidet toppes med koreansk BBQ-saus, sesamfrø, sesammajones og et dryss vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Vegansk sesammajones
150 g
Jasminris
20 g
Saltede peanøtter
1 stk
Lime
150 g
Spisskål, skåret
15 ml
Ponzudressing
50 g
Panko paneringsmel
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Vårløk
75 g
Koreansk BBQ-saus
1 g
Chiliflak
1 stk
Daikonreddik
1 stk
Koriander
10 g
Sesamfrø
20 g
Sriracha
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Sukker til salat
1 ss
Vann til dressing
1 ss
Smør til saus
2 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1 stk
Egg til panering
1 ss
Olje til steking
Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen, og la hvile under lokk i 10 min.
I mellomtiden, halver lime.
Bland kål, limesaft, salt, sukker og chiliflak i en stor skål.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.
Bland sesammajones og vann i en liten skål.
Skrell og skjær daikonreddik i 1/2 cm tynne staver.
Grovhakk koriander.
Bland koriander, reddik og ponzudressing i en mellomstor skål, og sett til side.
Finhakk peanøtter.
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme. Tilsett koreansk BBQ-saus, vann og sriracha. La putre i 1-2 minutter, til gjennomvarmt. Hold varm til servering.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Krydre kylling med salt.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Tilsett panko og peanøtter i en tredje dyp tallerken.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Plasser på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min per side, til gyllen og gjennomstekt.Sett på en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.
Anrett kylling på samme tallerken, og hell over BBQ-saus og sesammajones. Topp med sesamfrø og vårløk.
Server med kålsalat og ponzureddik.