
'Shepherd’s pie' og 'cottage pie' er britiske klassikere kjent for å være skikkelig kosemat. Vår variant består av kremet saus med purre, kylling og bacon, dekket med potetmos med ost. Sett formen midt på bordet og la alle forsyne seg! Tilbehøret er en frisk salat med agurk og syltet løk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
140 g
Bacon, terninger
1 stk
Purre
1 stk
Estragon
10 g
Kyllingkraft
750 g
Poteter
40 g
Grana padano, flak
(Inneholder: Egg, Melk)
2 stk
Hvitløk
1 stk
Bladpersille
60 g
Salatblanding
1 stk
Agurk
1 stk
Løk
1 stk
Citrus
300 g
Strimlet kyllingbryst
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
3 ss
Melk til mos
¼ ts
Salt til mos
½ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til sylting
½ ss
Olje til steking
1 ss
Mel til saus
2 dl
Vann til saus
½ ss
Olje til salat

Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell ut vannet og mos potet med melk, finrevet ost, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.
Halver sitrusfrukt.
Bland salt, sukker og en stor skvett sitrusfruktsaft i en stor skål.
Vend løk i laken og sett til side.
Halver purre, skyll og skjær i tynne skiver.
Finhakk persille og estragon.
Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling og bacon i 5-6 min, eller til gyllent og gjennomstekt. Snu med jevne mellomrom. Overfør til en tallerken.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme.
Stek purre i 3-4 min, eller til myknet.
Tilsett hvitløk og hvetemel. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett kyllingkraft, matfløte og vann. La småkoke i 3-4 min, til tyknet.
Vend kylling, bacon, persille og estragon i sausen, og ta stekepannen av varmen.

Tilsett kylling, bacon og saus i en ildfast form.
Topp med potetmos.
Gratiner i ovnen i 15-20 min, eller til gyllen og boblende.
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Grovhakk agurk.
Bland agurk, salatblanding og en skvett olivenolje i skålen med løk rett før servering.
Ta paien ut av ovnen og la svalne litt før servering.
Anrett pai og salat på bordet.

