Skip to main content
Kremet potetmospai med kylling og purre

Kremet potetmospai med kylling og purre

med bacon og grønn salat

'Shepherd’s pie' og 'cottage pie' er britiske klassikere kjent for å være skikkelig kosemat. Vår variant består av kremet saus med purre, kylling og bacon, dekket med potetmos med ost. Sett formen midt på bordet og la alle forsyne seg! Tilbehøret er en frisk salat med agurk og syltet sjalottløk.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Milk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

140 g

Bacon, terninger

1 stk

Purre

1 stk

Estragon

10 g

Kyllingkraft

750 g

Bakepotet

40 g

Finrevet ost

2 stk

Hvitløk

1 stk

Bladpersille

60 g

Salatblanding

1 stk

Agurk

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Sitron

300 g

Strimlet kyllingbryst

150 ml

Matfløte

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til mos

3 ss

Melk til mos

¼ ts

Salt til mos

2 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til sylting

½ ts

Sukker til sylting

½ ss

Olje til salat

½ ss

Olje til steking

1 ss

Mel til saus

Næringsinnhold

Kalorier1109 kcal
Energi (kj)4642 kj
Fett54.3 g
Mettet fett25.2 g
Karbohydrater88.8 g
Sukker17.8 g
Fiber12.1 g
Protein68.9 g
Natrium560.8 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell ut vannet og mos potet med melk, finrevet ost, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

2

I mellomtiden, skjær sjalottløk i tynne skiver.

Halver sitron.

Bland salt, sukker og en stor skvett sitronsaft i en stor skål.

Vend sjalottløk i laken og sett til side.

Halver purre, skyll og skjær i tynne skiver.

Finhakk persille og estragon.

Finhakk eller press hvitløk.

3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling og bacon i 5-6 min, eller til gyllent og gjennomstekt. Snu med jevne mellomrom.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme.

Stek purre i 3-4 min, eller til myknet.

Tilsett hvitløk og hvetemel. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett kyllingkraft, matfløte og vann. La småkoke i 3-4 min, til tyknet.

Vend kylling, bacon, persille og estragon i sausen, og ta stekepannen av varmen.

5

Tilsett kylling, bacon og saus i en ildfast form.

Topp med potetmos.

Gratiner i ovnen i 15-20 min, eller til gyllen og boblende.

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Grovhakk agurk.

Bland agurk, salatblanding og en skvett olivenolje i skålen med sjalottløk rett før servering.

6

Ta paien ut av ovnen og la svalne litt før servering.

Anrett pai og salat på bordet.