Sitronstekt svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronstekt svinekjøtt

Sitronstekt svinekjøtt

med ovnsbakte rotfrukter og tzatziki

Sitronstekt svinekjøtt med ovnsbakte rotfrukter og tzatziki.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk
Selleri
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Pastinakk

1 stk

Rødbete

1 stk

Agurk

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

300 g

Svin ytrefilet

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Gulrot

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier608 kcal
Energi (kj)2543 kj
Fett14.63 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater72.12 g
Sukker20.5 g
Protein46.91 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær pastinakk (uskrellet) i kvarte på langs. Skjær poteter (uskrellet), gulrot og rødbete (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel rotfrukter på et stekebrett [2 stk, 2P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og strø over sesamfrø, salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min.

Forbered råvarer
2

Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk dill. Skjær sitron i båter. Skjær svinekjøtt i 3 stykker per person på et eget skjærebrett. Krydre hver side av svinekjøttet med halvparten av Hvitløksflørt og en klype salt.

Lag tzatziki og sitronsaus
3

Riv agurk grovt. Bruk et kjøkkenhåndkle eller en sil til å klemme ut væske fra agurken. Bland agurk, yoghurt, halvparten av dillen, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en skål. Bland vann [½ dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, resterende Hvitløksflørt, sitronsaft [2 ss | 4 ss] og hvitløk i en annen skål.

Stek kjøtt
4

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt under omrøring i 3-4 min, til brunet og gjennomstekt.

 

Tilsett sitronsaus
5

Senk til middels varme. Hell over sitronsaus, og øs regelmessig over kjøttet i 1-2 min.

 

Server
6

Anrett svinekjøtt, ovnsbakte rotfrukter og tzatziki på tallerkener. Hell sitronsaus over kjøttet. Pynt med resterende sitronbåter og dill.