topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt kylling

Pannestekt kylling

med japansk rissalat og svart sesammajones

Dagens oppskrift byr på kylling og spennende overraskelser. Vi steker kylling som vi balder med soyasaus. Vi lager en japansk rissalat med kål og svart sesammajones. Vi topper alt med fine gulrotbånd og sprø vårløk - så er middagen klar!

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Proteinrik
Melkefri
Allergener:
Sennep
Soya
Gluten
Hvete
Sesam
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Gulrot

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

75 g

Rødkål

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Basmatiris

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier621 kcal
Energi (kj)2599 kj
Fett16.7 g
Mettet fett1.9 g
Karbohydrater69.8 g
Sukker9.1 g
Protein43.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Forbered grønnsaker
2

Skjær gulrot (uskrellet) i lange bånd med en potetskreller. Skjær vårløk i tynne skiver.

Forbered kål
3

Bland kålblanding, rødkål og salt* [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål. Masser til kålen er mør.

Stek kylling
4

Skjær kyllingbryst i 3 stykker per person på et eget skjærebrett. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme når det gjenstår 10 min av tiden til risen. Stek kylling i 4-5 min, snu jevnlig, til gjennomstekt. Senk til middels varme og tilsett soyasaus. Stek i ytterligere 1-2 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland rissalat
5

Bland svart sesammajones og kålblanding med ferdigkokt ris. Smak til med salt* og pepper*.

 

Server
6

Anrett japansk rissalat i dype tallerkener. Topp med kylling, evt. resterende saus fra stekepannen, gulrotbånd og vårløk.