
Pannestekt kylling
med japansk rissalat og svart sesammajones
Dagens oppskrift byr på kylling og spennende overraskelser. Vi steker kylling som vi balder med soyasaus. Vi lager en japansk rissalat med kål og svart sesammajones. Vi topper alt med fine gulrotbånd og sprø vårløk - så er middagen klar!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Gulrot
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
75 g
Rødkål
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Basmatiris
1 stk
Vårløk
Ikke inkludert i matkassen din
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 4)
½ ts
Salt (steg 1)
Framgangsmåte

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Skjær gulrot (uskrellet) i lange bånd med en potetskreller. Skjær vårløk i tynne skiver.

Bland kålblanding, rødkål og salt* [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål. Masser til kålen er mør.

Skjær kyllingbryst i 3 stykker per person på et eget skjærebrett. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme når det gjenstår 10 min av tiden til risen. Stek kylling i 4-5 min, snu jevnlig, til gjennomstekt. Senk til middels varme og tilsett soyasaus. Stek i ytterligere 1-2 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland svart sesammajones og kålblanding med ferdigkokt ris. Smak til med salt* og pepper*.

Anrett japansk rissalat i dype tallerkener. Topp med kylling, evt. resterende saus fra stekepannen, gulrotbånd og vårløk.