topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert kylling

Panert kylling

med syrlig kålsalat og mild aioli

Med 8 herlige ingredienser lager du barnevennlig magi på kjøkkenet i dag! Sprø, hjemmelagde pommes frites, panert kylling med BBQ-marinade og frisk kålsalat. Selvfølgelig servert med en lekker aioli. Enkelt og veldig godt!

Tags:
Enkel
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Sennep
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

500 g

Poteter

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

75 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Eple

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier848 kcal
Energi (kj)3547 kj
Fett36.8 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater83.1 g
Sukker19.6 g
Protein46.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft.

Skjær poteter (uskrelt) til ca. 1 cm tynne pommes frites.

Fordel pommes frites på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min.  

Paner kylling
2

I mellomtiden, bland panko med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny skål.

Skjær hvert kyllingbryst i 3 deler på et eget skjærebrett og krydre med salt.

Dypp kylling først i egg, deretter panko. Sett til side. 

TIPS: Hvis du ikke har egg kan du bruke 2 ss melk.

Stek kylling
3

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett ekstra olje hvis kyllingen setter seg fast. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland kålsalat
4

Imens kyllingen steker, halver eple og skjær i tynne skiver.

Bland strimlet salat [1/2 pakke, 2P], epleskiver, en klype salt, rømme [1 ss | 2 ss] og tranebær i en skål. Du kan også tilsette en skvett olivenolje hvis du ønsker.

Bland aioli
5

Bland aioli og resterende rømme i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett panert kylling, kålsalat og pommes frites på tallerkener.

Server mild aioli på siden.