Skip to main content
Panert kylling
Panert kylling

Panert kylling

med syrlig kålsalat og mild aioli

4.4
(1,1k)

Med 8 herlige ingredienser lager du barnevennlig magi på kjøkkenet i dag! Sprø, hjemmelagde pommes frites, panert kylling med BBQ-marinade og frisk kålsalat. Selvfølgelig servert med en lekker aioli. Enkelt og veldig godt!

Tags:
Enkel
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ pakke

Rømme

(Inneholder: Melk)

300 g

Kyllingbryst

5 g

Tex-Mex

500 g

Poteter

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

75 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

40 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

1 stk

Eple

20 g

Tranebær

(Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold

Kalorier779 kcal
Energi (kj)3260 kj
Fett29.3 g
Mettet fett5.8 g
Karbohydrater81.1 g
Sukker19.5 g
Fiber8.2 g
Protein47.1 g
Kolesterol0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak pommes frites
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til pommes frites (ca. 1/2 cm tynne). Fordel pommes frites på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min. Skjær kylling i 2 cm strimler på et eget skjærebrett.

Paner kylling
2

Bland panko med Tex-Mex og en klype salt* og pepper* i en skål. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en ny skål. Dypp kylling først i egg, deretter panko. Press lett slik at pankoen fester seg.

Stek kylling
3

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland kålsalat
4

Skjær eple i tynne skiver. Bland strimlet salat [1/2 pose, 2P], epleskiver, en klype salt*, rømme [1 ss | 2 ss], tranebær og gresskarkjerner i en skål. Du kan også tilsette en skvett olivenolje* hvis du ønsker.

Bland mild aioli
5

Bland aioli og resterende rømme [1/2 pakke, 2P] i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.

Server
6

Anrett panert kylling, kålsalat og pommes frites på tallerkener. Server mild aioli på siden.