topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk

med greske poteter og syrlig urtesmør

Tags:
Under 650 kcal
Lett å lage
Allergener:
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 g

Oregano, tørket

1 stk

Paprika

1 stk

Hvitløk

125 g

Cherrytomater

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Basilikum

1 pose

Bladpersille

½ stk

Sitron

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør (steg 4)

1 ss

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier698 kcal
Energi (kj)2921 kj
Fett34.73 g
Mettet fett17.6 g
Karbohydrater55.05 g
Sukker12.7 g
Protein39.34 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Ildfast form
Rivjern

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Kok opp vann* i en kjele eller vannkoker. Del poteter i to og plasser på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en skvett olivenolje*, krydre med oregano og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 20-25 min, eller inntil gylne. 

Tilsett paprika
2

Del paprika i to, fjern frø og skjær i 2 cm skiver. Tilsett paprika på samme stekebrett når potetene har 15 min igjen av tiden i ovnen. 

Forbered grønnsaker
3

Press eller finhakk hvitløk. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Halver cherrytomater. Finhakk persille og basilikum. 

Bland smørmix
4

Bland hvitløk, sitronskall [1 ts | 2 ts], sitronsaft [2 ss | 4 ss], kyllingebuljong, smør* [2 ss | 4 ss], kokende vann* [1 ss | 2 ss], persille og halvparten av basilikum i en liten skål. Bland inntil smøret er smeltet. 

Bak fisk
5

Plasser cherrytomater i bunnen av en mellomstor ildfast form med bakepapir. Drypp over med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland sammen. Klapp forsiktig torsk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt* og pepper* på begge sider. Plasser fisk ovenpå cherrytomater og hell smørmix over. Bak i ovnen inntil fisken er melkehvit og matt, 12-15 min. Smuldre salatost over ferdige poteter. 

Servér
6

Anrett ovnsbakte poteter på tallerkener. Topp med fisk og cherrytomater. Øs over fisken med smeltet urtesmør. Pynt med resterende basilikum. Serveres med resterende sitronbåter ved siden av. 

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image