
Ovnsbakt torsk
med greske poteter og syrlig urtesmør
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
500 g
Poteter
1 g
Oregano, tørket
1 stk
Paprika
1 stk
Hvitløk
125 g
Cherrytomater
4 g
Kyllingbuljong
1 pose
Basilikum
1 pose
Bladpersille
½ stk
Sitron
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
Ikke inkludert i matkassen din
2 ss
Smør (steg 4)
1 ss
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Framgangsmåte

Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Kok opp vann* i en kjele eller vannkoker. Del poteter i to og plasser på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en skvett olivenolje*, krydre med oregano og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 20-25 min, eller inntil gylne.

Del paprika i to, fjern frø og skjær i 2 cm skiver. Tilsett paprika på samme stekebrett når potetene har 15 min igjen av tiden i ovnen.

Press eller finhakk hvitløk. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Halver cherrytomater. Finhakk persille og basilikum.

Bland hvitløk, sitronskall [1 ts | 2 ts], sitronsaft [2 ss | 4 ss], kyllingebuljong, smør* [2 ss | 4 ss], kokende vann* [1 ss | 2 ss], persille og halvparten av basilikum i en liten skål. Bland inntil smøret er smeltet.

Plasser cherrytomater i bunnen av en mellomstor ildfast form med bakepapir. Drypp over med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland sammen. Klapp forsiktig torsk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt* og pepper* på begge sider. Plasser fisk ovenpå cherrytomater og hell smørmix over. Bak i ovnen inntil fisken er melkehvit og matt, 12-15 min. Smuldre salatost over ferdige poteter.

Anrett ovnsbakte poteter på tallerkener. Topp med fisk og cherrytomater. Øs over fisken med smeltet urtesmør. Pynt med resterende basilikum. Serveres med resterende sitronbåter ved siden av.