topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk

med greske poteter og syrlig urtesmør

Tags:
Kalorilett
Lett å lage
Allergener:
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 g

Oregano, tørket

1 stk

Paprika

1 stk

Hvitløk

125 g

Cherrytomater

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Basilikum

1 pose

Bladpersille

½ stk

Sitron

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør (steg 4)

1 ss

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier698 kcal
Energi (kj)2921 kj
Fett34.73 g
Mettet fett17.6 g
Karbohydrater55.05 g
Sukker12.7 g
Protein39.34 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Ildfast form
Rivjern

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Kok opp vann* i en kjele eller vannkoker. Del poteter i to og plasser på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en skvett olivenolje*, krydre med oregano og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 20-25 min, eller inntil gylne. 

Tilsett paprika
2

Del paprika i to, fjern frø og skjær i 2 cm skiver. Tilsett paprika på samme stekebrett når potetene har 15 min igjen av tiden i ovnen. 

Forbered grønnsaker
3

Press eller finhakk hvitløk. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Halver cherrytomater. Finhakk persille og basilikum. 

Bland smørmix
4

Bland hvitløk, sitronskall [1 ts | 2 ts], sitronsaft [2 ss | 4 ss], kyllingebuljong, smør* [2 ss | 4 ss], kokende vann* [1 ss | 2 ss], persille og halvparten av basilikum i en liten skål. Bland inntil smøret er smeltet. 

Bak fisk
5

Plasser cherrytomater i bunnen av en mellomstor ildfast form med bakepapir. Drypp over med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland sammen. Klapp forsiktig torsk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt* og pepper* på begge sider. Plasser fisk ovenpå cherrytomater og hell smørmix over. Bak i ovnen inntil fisken er melkehvit og matt, 12-15 min. Smuldre salatost over ferdige poteter. 

Servér
6

Anrett ovnsbakte poteter på tallerkener. Topp med fisk og cherrytomater. Øs over fisken med smeltet urtesmør. Pynt med resterende basilikum. Serveres med resterende sitronbåter ved siden av.