Skip to main content
Ovnsbakt svinefilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt svinefilet

Ovnsbakt svinefilet

med kremet soppsaus og grønn agurksalsat

By middagsgjestene på perfekt stekt svinekjøtt med en kremet soppsaus med løk, hvitløk, rosmarin, fløte og buljong! Her snakker vi ordentlig hverdagsluksus. Som tilbehør lager vi en myk mos av potet og gulrot. Det hele friskes opp med en nydelig agurksalat med persille.

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Gulrot

1 stk

Løk

250 g

Svinefilet

100 g

Brun Saus

1 stk

Agurk

200 g

Sjampinjong

½ stk

Rosmarin

500 g

Bakepotet

1 stk

Bladpersille

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

½ ss

Olje til saus

1 ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til glaze

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier498 kcal
Energi (kj)2084 kj
Fett11 g
Mettet fett3.2 g
Karbohydrater61.7 g
Sukker14.9 g
Fiber8.7 g
Protein38.9 g
Potassium318 mg
Calcium3 mg
Iron0.5 mg

Framgangsmåte

Tilbered kjøtt
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Krydre kjøtt med en klype salt, og stek i 2 min på hver side, til brunet.

Legg kjøtt på et stekebrett med bakepapir, og ovnsbak i 10-13 min.

Pakk kjøttet inn i folie og la hvile til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Lag gulrot- og potetmos
2

Skjær potet og gulrot i 2 cm store biter.

Kok potet og gulrot i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet, og mos potet og gulrot med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett eventuelt en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, grovhakk sopp.

Skjær løk i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Plukk og finhakk rosmarinblad.

Lag soppsaus
4

Varm opp olivenolje i samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels høy varme.

Stek hvitløk og løk i 1-2 min, til løk mykner.

Tilsett sopp og rosmarin, og stek videre i 4-5 min, til brunet.

Senk til middels varme, og tilsett brun saus og vann. La putre i 2-3 min. Krydre med salt og pepper.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen blir for tykk.

Lag agurksalsa
5

I mellomtiden, grovhakk agurk.

Finhakk persille.

Bland agurk, persille og en klype pepper i en skål.

Server
6

Skjær kjøtt i 2 cm brede skiver.

Anrett gulrot- og potetmos, kjøtt, soppsaus og agurksalat på tallerkener.