By middagsgjestene på perfekt stekt svinekjøtt med en kremet soppsaus med løk, hvitløk, rosmarin, fløte og buljong! Her snakker vi ordentlig hverdagsluksus. Som tilbehør lager vi en myk mos av potet og gulrot. Det hele friskes opp med en nydelig agurksalat med persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
250 g
Svinefilet
100 g
Brun Saus
1 stk
Agurk
200 g
Sjampinjong
½ stk
Rosmarin
500 g
Bakepotet
1 stk
Bladpersille
1 stk
Hvitløk
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
½ ss
Olje til saus
1 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til glaze
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Krydre kjøtt med en klype salt, og stek i 2 min på hver side, til brunet.
Legg kjøtt på et stekebrett med bakepapir, og ovnsbak i 10-13 min.
Pakk kjøttet inn i folie og la hvile til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Skjær potet og gulrot i 2 cm store biter.
Kok potet og gulrot i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, og mos potet og gulrot med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett eventuelt en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.
I mellomtiden, grovhakk sopp.
Skjær løk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Plukk og finhakk rosmarinblad.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels høy varme.
Stek hvitløk og løk i 1-2 min, til løk mykner.
Tilsett sopp og rosmarin, og stek videre i 4-5 min, til brunet.
Senk til middels varme, og tilsett brun saus og vann. La putre i 2-3 min. Krydre med salt og pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen blir for tykk.
I mellomtiden, grovhakk agurk.
Finhakk persille.
Bland agurk, persille og en klype pepper i en skål.
Skjær kjøtt i 2 cm brede skiver.
Anrett gulrot- og potetmos, kjøtt, soppsaus og agurksalat på tallerkener.