HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakt Gnocchi Og Sprøstekt Bacon
topBanner
Ovnsbakt gnocchi og sprøstekt bacon

Ovnsbakt gnocchi og sprøstekt bacon

med balsamicogrønnsaker og kremet pestodressing

Poteter eller pasta? I dag kombinerer vi begge! Vi byr på en oppskrift med gnocchi som blir bakt i ovnen med smakfulle krydder. Vi serverer gnocchi med stekte balsamicogrønnsaker, sprøstekt bacon, fersk spinat, finrevet ost og en kremet pestodressing.

Tags:Barnevennlig
Allergener:GlutenEggSulfitterMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

350 g

Gnocchi

(InneholderGlutenKan inneholdeSennep, Soya)

4 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

140 g

Bacon, terninger

2 stk

Tomat

1 stk

Løk

½ stk

Squash

2 stk

Hvitløk

12 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

30 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

50 g

Kremet pestodressing

20 g

Finrevet ost

(InneholderEgg, Melk)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier697 kcal
Energi (kj)2916 kj
Fett33.96 g
Mettet fett10.2 g
Karbohydrater68.53 g
Sukker8.9 g
Protein26.05 g
Natrium0.6 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Fordel gnocchi på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Mamas Favoritt. Bland godt. Stek i ovnen i 20-25 min, til sprø.

2

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 4-5 min. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

3

Skjær squash [½ stk, 2P] og tomat i 1 cm biter. Halver løk og skjær i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann, og tørk spinatbladene.

4

Varm opp den samme stekepannen brukt til bacon (ikke vask den) på middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig. Stek tomat, squash og en klype salt og pepper i 4-5 min.

5

Senk til middels varme. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Tilsett balsamico og varm opp i ytterligere 1 min.

6

Anrett gnocchi på tallerkener. Legg balsamicogrønnsaker og bacon ved siden av. Topp med fersk spinat, finrevet ost og kremet pestodressing.