topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Misoglasert hyse

Misoglasert hyse

med syltede grønnsaker og coleslaw

Miso er en pasta laget av soyabønner som er populær i japansk matlaging. I kveld steker vi hyse og blander den med en nydelig saus av misopasta, soyasaus og hvitløk. Vi serverer vår misoglaserte hyse med ris, coleslaw og syltet agurk og gulrot.

Tags:
Melkefri
Rask
Kalorilett
Spis meg først
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

30 g

Misopasta

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Hvitløk

½ stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

3 ts

Sukker (steg 3)

½ ss

Hvetemel (steg 3)

½ dl

Vann (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier638 kcal
Energi (kj)2669 kj
Fett15.4 g
Mettet fett2.1 g
Karbohydrater82.8 g
Sukker16.4 g
Protein39 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 5,5 dl] i en mellomstor kjele med lokk. 

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk til middels lav varme og la putre i 14 min. Ta kjelen av varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.  

Sylt agurk og gulrot
2

I mellomtiden, skrell agurk og gulrot til lange bånd med en skreller. 

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. 

Bland limesaft, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en mellomstor skål. 

Vend agurk og gulrot i væsken og sett til side. 

Hell ut væsken før servering.

Lag misosaus
3

Finhakk eller press hvitløk. 

Bland misopasta, soyasaus [1/2 pake, 2P], hvitløk, sukker [1 ss | 2 ss], hvetemel [1/2 ss | 1 ss] og vann [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål. Sett til side.

Stek fisk
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper. 

Stek i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. 

Fjern fra varmen og tilsett misosaus. Dekk fisk forsiktig med saus. Tilsett en skvett vann om sausen føles for tykk.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag kålslaw
5

I mellomtiden, bland kålblanding og majones i en mellomstor skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Press hver porsjon ris ned i en liten skål. Legg en tallerken over skålen, snu opp ned og ta av skålen for å lage en riskuppel.

Legg fisk, kålslaw og syltede grønnsaker ved siden av.

Hell misosaus over fisken.