En fantastisk alt-i-ett-rett med masse smak og farge. Den herlige sausen inneholder smakfulle grønnsaker som squash, sjampinjong, tomat og hvitløk. Sausen blandes med pastaen i gryten - så blir det mindre oppvask! Vi topper med revet mozzarella og gressløk, for å gi retten det lille ekstra.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Squash
200 g
Sjampinjong
1 stk
Hvitløk
2 stk
Tomat
1 pose
Gressløk
4 g
Middelhavsdrøm
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
100 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
250 g
Tagliatelle
(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)
20 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)
1 ss
Smør (steg 5)
½ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm store biter.
Skjær sjampinjong i tynne skiver.
Grovhakk tomat.
Finhakk gressløk.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.
Stek sjampinjong i 2-3 min.
Senk til middels høy varme og tilsett squash og en klype salt og pepper. Stek i 4-5 min under omrøring. Overfør til en skål.
Kok pasta i 3-4 min, eller til “al dente”.
Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl], og hell av vannet.
La pastaen hvile i kjelen. Drypp eventuelt over en skvett olivenolje. Legg lokk på kjelen for å holde varmen.
Varm opp en skvett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepannen på middels høy varme.
Tilsett tomat, hvitløk og Middelhavsdrøm. Stek i 2-4 min under omrøring.
Senk til lav varme og rør inn halvparten av gressløken, grønnsaksbuljong, ricotta, creme fraiche [1/2 pakke, 2P], en skvett pastavann, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Tilsett squash, sopp og pasta til stekepannen og rør godt. Rør inn smør [1 ss | 2 ss], til smeltet.
TIPS: Hvis sausen er litt tykk, kan du bruke en ekstra skvett pastavann for en mer kremet saus.
Anrett pasta med grønnsaker i dype tallerkener.
Strø over italiensk hardost og resterende gressløk.
Topp med solsikkefrø.