HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMeksikansk One Pot
topBanner
Meksikansk one-pot

Meksikansk one-pot

med svarte bønner og trefarget quinoa

Lag middag på under en halvtime med denne enkle oppskriften på en fantastisk meksikansk one-pot med quinoa, svarte bønner og koriander. Alt lages i samme stekepanne, så vi sparer på oppvasken i dag. Alt toppes med avokado, vårløk, chili og tortillachips.

Tags:VegetarOne Pot
Allergener:Sellerimelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Rødløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

½ stk

Chili

5 g

Tex-Mex

4 g

Panamat

150 g

Mais

½ pakke

Svarte bønner

100 g

Trefarget quinoa

½ pakke

Hakkede tomater

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Avokado

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

50 g

Revet mozzarella

(Inneholdermelk)

75 g

Tortillachips

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

1 ts

Salt (steg 3)

2.5 dl

Vann (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier857 kcal
Energi (kj)3587 kj
Fett38.61 g
Mettet fett9.1 g
Karbohydrater91.74 g
Sukker23.2 g
Protein24.92 g
Natrium71.3 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk rødløk. Skjær gulrot (uskrellet) små biter. Finhakk eller press hvitløk. Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Hell væsken av mais. Skyll svarte bønner i en sil under kaldt vann.

2

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk og gulrot i 1-2 min. Tilsett hvitløk, chili (spar litt til servering), Tex-Mex og Panamat og stek i ca. 1 min. TIPS: Bruk mindre chili hvis du ikke er så glad i sterk mat.

3

Rør inn quinoa, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], bønner [1/2 pakke, 2P], mais, vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i stekepannen. Kok opp og senk til lav varme. La småkoke i 15-17 min. Rør av og til. Krydre med salt* [1 ts | 1,5 ts] og en klype pepper*. TIPS: Tilsett mer vann hvis quinoaen blir tørr før den er ferdig.

4

Del avokado i to, grav innmaten ut med en skje og skjær i 2 cm store biter. Skjær lime i båter. Grovhakk koriander.

5

Tilsett en skvett limesaft og halvparten av koriander i stekepannen.

6

Anrett meksikansk one-pot i dype tallerkener. Topp med revet mozzarella, avokado, resterende chili og resterende koriander. Server tortillachips ved siden av.