HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMeksikansk One Pot
topBanner
Meksikansk one-pot

Meksikansk one-pot

med quinoa, svarte bønner og koriander

Tags:VegetarOne Pot
Allergener:Sellerimelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Avokado

1 stk

Rødløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

½ stk

Chili

150 g

Mais

½ pakke

Svarte bønner

100 g

Trefarget quinoa

½ pakke

Hakkede tomater

5 g

Tex-Mex

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

½ stk

Lime

1 stk

Vårløk

1 pose

Koriander

50 g

Revet mozzarella

(Inneholdermelk)

75 g

Tortillachips

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Salt (steg 3)

etter behov

Smør (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier790 kcal
Energi (kj)3305 kj
Fett31 g
Mettet fett8 g
Karbohydrater91.79 g
Sukker23.7 g
Protein24.93 g
Natrium71.3 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk rødløk. Skjær gulrot (uskrellet) i små biter. Finhakk eller press hvitløk. Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk og gulrot i 1-2 min.

2

Tilsett hvitløk, chili (spar litt til servering) og Tex-Mex, og stek i ca. 1 min. Hell væsken av mais og svarte bønner [1/2 pakke, 2P]. TIPS: Vær forsiktig med chilien hvis du ikke liker sterk mat.

3

Rør quinoa, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], bønner, mais, vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong til stekepannen. Kok opp og senk til lav varme. La småkoke i 15-17 min. Rør i blant. Krydre med salt* [1 ts | 1,5 ts] og en klype pepper*. TIPS: Tilsett med vann hvis quinoaen blir tørr før den er ferdig. 

4

Halver avokado, fjern steinen og skallet, deretter skjær i 2 cm store biter. Skjær lime i båter. Skjær vårløk i tynne skiver. Grovhakk koriander.

5

Tilsett en skvett limesaft og halvparten av korianderen til stekepannen.

6

Fordel stekte grønnsaker med quinoa og bønner i dype tallerkener. Topp med mozzarella, avokado, vårløk, chili og resterende koriander. Server tortillachips på siden.