HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinsedahl
topBanner
Linsedahl

Linsedahl

med aprikoschutney, spinat og raita

Tags:Vegetar
Allergener:melkSelleriSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 g

Spisskummin, støtt

75 g

Yoghurt

(Inneholdermelk)

1 stk

Gulrot

1 stk

Løk

2 stk

Tomat

2 stk

Hvitløk

½ stk

Chili

1 stk

Ingefær

150 g

Basmati villris

½ boks

Tomatpure

4 g

Mild Mahal

100 ml

Kokosmelk

1 pakke

Grønne linser

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

100 g

Spinat

1 stk

Agurk

1 pose

Koriander

50 g

Aprikoschutney

(InneholderSennep)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1.5 dl

Vann (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier722.545 kcal
Energi (kj)3023.1282 kj
Fett15.5354 g
Mettet fett10.9 g
Karbohydrater107.6937 g
Sukker24.7 g
Protein30.3175 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts] og rør rundt. Kok under lokk på lav varme i 15 min. Ta av varmen og la hvile under lokk frem til servering.

2

Riv gulrot (uskrellet). Finhakk løk. Skjær tomat i 2 cm tykke terninger. Skrell ingefær og hvitløk og finhakk (eller bruk hvitløkspresse). Fjern frø fra chili  [1/2, 2P] og finhakk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek løk inntil velduftende og lett gjennomsiktig, 3-4 min, rør underveis.

3

Tilsett tomat, gulrot, chili (spar litt til pynt) og ingefær i stekepannen med løk. Stek i 2-3 min. Krydre med en klype salt*. Tilsett Mild Mahal, en smule olivenolje* (ved behov), tomatpuré [½ stk, 2P] og halvparten av hvitløk. Stek i ytterligere 1-2 min. Tilsett vann*  [1 ½ dl | 3 dl ] og bruk en skje til å skrape i bunnen hvis noe sitter fast. TIPS: Vær forsiktig med mengde chili hvis du ikke liker sterk mat.

4

Skyll linser under kaldt vann* i en sil. Tilsett linser i samme stekepanne sammen med kokosmelk [1/2 pakke, 2P] og grønnsaksbuljong. Kok under omrøring i 7-8 min, inntil sausen er tyknet. Smak til med salt* og pepper*. Tilsett spinat og bland godt. Kok i ytterligere 1-2 min, til spinaten er myk.

5

Riv agurk og press ut væske. Grovhakk koriander. Bland yoghurt, agurk, resterende hvitløk og spisskummen [1/2 pakke, 2P] i en liten bolle. Smak til med salt* og pepper*.

6

Anrett ris og dahl i skåler. Topp med koriander og resterende chili. Serveres med raita og aprikoschutney.