2 g
Spisskummin, støtt
75 g
Yoghurt
(InneholderMelk)1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
2 stk
Tomat
2 stk
Hvitløk
½ stk
Rød chili
1 stk
Ingefær
150 g
Basmati villris
½ boks
Tomatpure
4 g
Mild Mahal
100 ml
Kokosmelk
1 pakke
Grønne linser
4 g
Grønnsaksbuljong
100 g
Spinat
(Kan inneholdeSelleri)1 stk
Agurk
1 pose
Koriander
50 g
Aprikoschutney
(InneholderSennep)¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1.5 dl
Vann (steg 3)
Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts] og rør rundt. Kok under lokk på lav varme i 15 min. Ta av varmen og la hvile under lokk frem til servering.
Riv gulrot (uskrellet). Finhakk løk. Skjær tomat i 2 cm tykke terninger. Skrell ingefær og hvitløk og finhakk (eller bruk hvitløkspresse). Fjern frø fra chili [1/2, 2P] og finhakk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek løk inntil velduftende og lett gjennomsiktig, 3-4 min, rør underveis.
Tilsett tomat, gulrot, chili (spar litt til pynt) og ingefær i stekepannen med løk. Stek i 2-3 min. Krydre med en klype salt*. Tilsett Mild Mahal, en smule olivenolje* (ved behov), tomatpuré [½ stk, 2P] og halvparten av hvitløk. Stek i ytterligere 1-2 min. Tilsett vann* [1 ½ dl | 3 dl ] og bruk en skje til å skrape i bunnen hvis noe sitter fast. TIPS: Vær forsiktig med mengde chili hvis du ikke liker sterk mat.
Skyll linser under kaldt vann* i en sil. Tilsett linser i samme stekepanne sammen med kokosmelk [1/2 pakke, 2P] og grønnsaksbuljong. Kok under omrøring i 7-8 min, inntil sausen er tyknet. Smak til med salt* og pepper*. Tilsett spinat og bland godt. Kok i ytterligere 1-2 min, til spinaten er myk.
Riv agurk og press ut væske. Grovhakk koriander. Bland yoghurt, agurk, resterende hvitløk og spisskummen [1/2 pakke, 2P] i en liten bolle. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett ris og dahl i skåler. Topp med koriander og resterende chili. Serveres med raita og aprikoschutney.