topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kylling saltimbocca

Kylling saltimbocca

med rustikk potetmos og ovnsbakte grønnsaker

I dag skal vi lage en herlig rett med mange gode smaker. Saltimbocca er en italiensk klassiker, og i vår versjon består den av ovnsbakt kyllingfilet kledd med salvieblad og prosciutto. Som tilbehør lager vi en rustikk potetmos og ovnsbakte gulrøtter, løk og spinat. Retten toppes med en delikat saus av blant annet salvie og smør.

Tags:
Kalorilett

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

2 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

1 pose

Salvie

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

300 g

Kyllingbryst

25 g

Prosciutto

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

1 dl

Vann (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier575 kcal
Energi (kj)2405 kj
Fett19.46 g
Mettet fett7.2 g
Karbohydrater54.93 g
Sukker10.6 g
Protein45.21 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet vann. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Kok poteter i 11-13 min, eller til møre. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss] og salt [½ ts | 1 ts] i kjelen. Mos lett med en potetmoser. Tilsett en klatt smør og en klype pepper om ønskelig. La hvile under lokk.

Forbered råvarer
2

Finhakk eller press hvitløk. Del løk i to og skjær i 1 cm båter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm staver. Finhakk halvparten av salvie (la resterende blader være hele). Skyll og tørk spinat.

Forbered kylling
3

Krydre kylling med en klype salt. Legg et helt salvieblad på kyllingen og topp med prosciutto [½ pakke, 2P].

Stek kylling og grønnsaker
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling, start med prosciutto ned, i 2 min på hver side. Legg kylling på en side av et stekebrett med bakepapir. Fordel gulrot og løk på den andre siden, krydre med en klype salt og pepper og drypp en skvett olivenolje over. Bland godt. Stek i ovnen i 11-12 min. Bland deretter spinat med grønnsakene. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag saus
5

Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels varme. Stek hvitløk og hakket salvie i 30 sek. Strø hvetemel [½ ss | 1 ss] over og stek under omrøring i ytterligere 30 sek. Rør inn vann [1 dl | 2 dl] litt etter litt, sukker [¼ ts | ½ ts], salt [¼ ts | ½ ts] og en stor klype pepper. Skrap opp eventuelle biter i bunnen av stekepannen og kok i 1-2 min, til sausen tykner.

Server
6

Anrett potetmos og grønnsaker på tallerkener. Hell saus over potetmos. Topp med kylling med prosciutto og salvie.