Skip to main content
Kremet kyllingpasta og soltørkede tomater
Kremet kyllingpasta og soltørkede tomater

Kremet kyllingpasta og soltørkede tomater

med sprø eple- og kålsalat

En kremet pastasaus med soltørkede tomater er både fyldig og smakfull. Vi lager sausen med løk og urtekrydder, og serverer den med pasta og gyllenstekt kylling på toppen. Ved siden av får du en frisk salat med eple som gir et sprøtt og friskt innslag.

Tags:
Rask
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

1 stk

Løk

50 g

Soltørkede tomater

4 g

Buljong

4 g

Middelhavsdrøm

180 g

Conchiglie

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)

150 g

Kålblanding

1 stk

Eple

½ stk

Gulrot, Julienne

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Spart pastavann

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til saus

½ ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier908 kcal
Energi (kj)3800 kj
Fett36 g
Mettet fett14.3 g
Karbohydrater88.8 g
Sukker23.7 g
Fiber8.4 g
Protein50.5 g
Natrium392 mg
Calcium0.4 mg
Iron0.3 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok pasta i 12-13 min, eller til 'al dente'.

Spar pastavann i en kopp. Hell ut resten og legg pastaen tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek kylling
2

Skjær hvert kyllingbryst i 3 skiver på et eget skjærebrett.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og kyrdre med salt.

Stek i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.

Legg over på en tallerken og dekk med folie. Sett til side.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, skjær soltørkede tomater og løk i tynne skiver.

Lag saus
4

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels varme og stek løk og soltørkede tomater i 2-3 min, eller til myknet.

Tilsett matfløte, rømme, buljong, Middelhavsdrøm, pastavann, salt og en klype pepper. La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarmet.

Vend ferdigkokt pasta i sausen.

TIPS: Tilsett en ekstra skvett pastavann om sausen virker tykk.

Bland salat
5

I mellomtiden, halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Bland kålblanding, eple, gulrot, olivenolje og en klype salt og pepper i en stor skål.

Server
6

Anrett pasta og saus i dype tallerkener.

Topp med kylling.

Server eple- og kålsalat på siden.