1 pakke
Rigatoni
(InneholderHvete, GlutenKan inneholdeSoya)1 stk
Hvitløk
½ stk
Squash
2 stk
Tomat
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
4 g
Ay Cajun-ba
(InneholderSulfitter)½ pakke
Creme fraiche
(InneholderMelk)½ boks
Tomatpure
4 g
Kyllingbuljong
20 g
Finrevet ost
(InneholderMelk, Egg)1 g
Chiliflak
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann. Tilsett rigatoni pasta og kok i 11-12 min, eller inntil ‘al dente’. Spar på litt av pastavannet [1 dl | 2 dl] og hell resten fra. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje* i kjelen så pastaen ikke klistrer seg sammen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.
Press eller finhakk hvitløk. Skjær squash i 2 cm stykker. Skjær tomat i 2 cm terninger.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kylling med en klype salt*. Tilsett kylling i pannen og stek i 4-5 min under omrøring, inntil brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Tilsett squash og tomat i pannen og stek i 2-3 min. TIlsett hvitløk, Ay Cajun-ba og tomatpuré [½ stk, 2P] og stek i ytterligere 1 min. Tilsett pastavannet* og kyllingbuljong. Kok opp, senk deretter varmen og la simre inntil tyknet, 2-3 min. Rør inn creme fraiche og halvparten revet hardost. Smak til med salt* og pepper*.
Tilsett ferdig pasta i stekepannen og bland godt.
Anrett kremet kyllingpasta i skåler. Topp med resterende revet hardost og chili (hvis ønskelig).