75 g
Rømme
(Inneholdermelk)25 g
Majones
(InneholderEgg, Sennep)1 stk
Sitron
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Grønn tomat
½ stk
Rødløk
4 g
Flatbrød
1 pose
Central American Style-kryddermiks
30 g
Bladpersille
1 stk
Panko paneringsmel
(Inneholdergluten)1 stk
Gulrot
250 g
Hvitløk
1 stk
Kjøttdeig
¼ ts
Egg* (steg 1)
Salt* (steg 1)
Sett ovnen på 190°C/170°C varmluft. Riv gulrot (uskrellet) groft. Grovhakk persille. Riv eller press hvitløk. Bland kjøttdeig, gulrot, egg* [1 stk | 2 stk], panko, panamat, halvparten av persillen, halvparten av hvitløk og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Form kjøttdeig til avlange köfter (2 per pers.). Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 10-12 min, eller til brune og gjennomstekt. PÅ GRILLEN: Grill i 8-12 min og snu dem halvveis. Du kan også lage köfte på grillspyd. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Bland resterende hvitløk, rømme [1/2 boks, 2P], majones, en skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en liten skål. PÅ GRILLEN: Halver sitronen og stek den på grillen 5-7 min, før du presser sitronsaft.
Skjær agurk og tomat i 1 cm store biter. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Bland agurk, tomat, løk, resterende persille, en skvett sitronsaft, en klype salt og en skvett olivenolje* i en stor skål.
Pakk flatbrød i folie og varm i ovnen i 2-3 min. PÅ GRILLEN: Grill flatbrødene i 1-2 min på hver side.
Sett frem alt på bordet. Fyll et flatbrød med köfte, agurk og tomatsalat og drypp over saus. Server resten av salaten på siden.