topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köfte i flatbrød

Köfte i flatbrød

med tomatsalat og rømme

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Egg
Sennep
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Sitron

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

1 stk

Grønn tomat

½ stk

Rødløk

2 stk

Flatbrød

4 g

Panamat

1 pose

Bladpersille

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

250 g

Kjøttdeig av storfe

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier534 kcal
Energi (kj)2235 kj
Fett33.7 g
Mettet fett11.4 g
Karbohydrater24.5 g
Sukker22 g
Protein33.7 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 190°C/170°C varmluft. Riv gulrot (uskrellet) groft. Grovhakk persille. Riv eller press hvitløk. Bland kjøttdeig, gulrot, egg* [1 stk | 2 stk], panko, panamat, halvparten av persillen, halvparten av hvitløk og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Stek/grill köfte
2

Form kjøttdeig til avlange köfter (2 per pers.). Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 10-12 min, eller til brune og gjennomstekt. PÅ GRILLEN: Grill i 8-12 min og snu dem halvveis. Du kan også lage köfte på grillspyd. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag rømmedressing
3

Bland resterende hvitløk, rømme [1/2 boks, 2P], majones, en skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en liten skål. PÅ GRILLEN: Halver sitronen og stek den på grillen 5-7 min, før du presser sitronsaft.

Lag tomatsalat
4

Skjær agurk og tomat i 1 cm store biter. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Bland agurk, tomat, løk, resterende persille, en skvett sitronsaft, en klype salt og en skvett olivenolje* i en stor skål. 

Varm flatbrød
5

Pakk flatbrød i folie og varm i ovnen i 2-3 min. PÅ GRILLEN: Grill flatbrødene i 1-2 min på hver side.

Server
6

Sett frem alt på bordet. Fyll et flatbrød med köfte, agurk og tomatsalat og drypp over saus. Server resten av salaten på siden.