I dag går det unna, og du kan glede deg til middag på under en halvtime. Vi skal lage ingefærris med spinat, smør og gulrot, sprøstekt kylling med Tikka Masala-saus, og en mild agurkyoghurt med mynteblader, som gir en smakfull kontrast.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
150 g
Langkornet hvit ris
5 g
Ginger Ninja
1 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte
1 pakke
Yoghurt
30 g
Spinat
30 g
Tikka masala
3 dl
Vann (steg 1)
¾ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Smør (steg 2)
1 ss
Smør (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris, Ginger Ninja og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.
Grovhakk agurk.
Bland yoghurt, agurk og salt [1/ 4 ts | 1/ 2 ts]. Sett til side.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Varm opp olivenolje [1/ 2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Krydre kylling med en klype salt.
Stek kylling og Tikka masala under omrøring i 4-5 min, eller til brunet og gjennomstekt.
Tilsett en skvett vann og smør [1 ss | 2 ss]. Rør til smøret smelter.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skyll spinat.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Rett før servering, bland spinat, smør [1 ss | 2 ss] og gulrot sammen med risen.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med kylling og saus fra pannen.
Legg en klatt agurk-yoghurt på siden. Riv og strø over mynteblader.
TIPS: Liker du ikke mynte, dropp eller reduser mengden.