Indisk-inspirert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk-inspirert kylling

Indisk-inspirert kylling

med gul ris og mild agurkyoghurt

I dag går det unna, og du kan glede deg til middag på under en halvtime. Vi skal lage ingefærris med spinat, smør og gulrot, sprøstekt kylling med Tikka Masala-saus, og en mild agurkyoghurt med mynteblader, som gir en smakfull kontrast.

Tags:
Rask
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Senf
Egg
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

150 g

Langkornet hvit ris

5 g

Ginger Ninja

1 stk

Gulrot

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte

1 pakke

Yoghurt

30 g

Spinat

30 g

Tikka masala

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

¾ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Smør (steg 2)

1 ss

Smør (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier675 kcal
Energi (kj)2825 kj
Fett23.3 g
Mettet fett11.9 g
Karbohydrater69.4 g
Sukker7.2 g
Fiber4.4 g
Protein45.5 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk. 

Tilsett ris, Ginger Ninja og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering. 

Grovhakk agurk. 

Bland yoghurt, agurk og salt [1/ 4 ts | 1/ 2 ts]. Sett til side. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Stek kylling
2

Varm opp olivenolje [1/ 2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Krydre kylling med en klype salt. 

Stek kylling og Tikka masala under omrøring i 4-5 min, eller til brunet og gjennomstekt.

Tilsett en skvett vann og smør [1 ss | 2 ss]. Rør til smøret smelter. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

Skyll spinat. 

Riv gulrot (uskrelt) grovt. 

Rett før servering, bland spinat, smør [1 ss | 2 ss] og gulrot sammen med risen.

Server
4

Anrett ris i dype tallerkener. 

Topp med kylling og saus fra pannen. 

Legg en klatt agurk-yoghurt på siden. Riv og strø over mynteblader.

TIPS: Liker du ikke mynte, dropp eller reduser mengden.